Макрон застерігає Іран від подальшої підтримки війни Росії проти України

31.07.2024   06:49    37

 Президент Франції Еммануель Макрон застеріг свого іранського колегу, президента Масуда Пезешкіана від подальшої підтримки Іраном війни Росії в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Єлисейського палацу, повідомляє Le Figaro.

«Президент Республіки застеріг від продовження підтримки з боку Тегерана агресивної війни Росії в Україні», — йдеться в пресрелізі Єлисейських полів за підсумками телефонної розмови двох лідерів.

Останні новини:  Росія порушила повітряний простір: країни Східної Європи виступили з заявою до НАТО

Макрон також сказав новобраному президенту Ірану, що його країна має запобігти ескалації в лівансько-ізраїльських відносинах, припинивши підтримку дестабілізуючих гравців.

Президент Франції «висловив свою дуже глибоку стурбованість зростанням напруженості між Ізраїлем і Ліваном, особливо після смертоносного нападу, здійсненого Хезболлою», — мовиться в повідомленні. Там підкреслюється, що «нова війна матиме руйнівні наслідки для регіону».

Останні новини:  Врахували досвід України: США готують флот до війни з Китаєм у 2027 році

За словами Макрона, Франція готова працювати з новим президентом Ірану, щоб сприяти вирішенню всіх суперечок і сприяти безпеці та стабільності, водночас Іран повинен зупинити розвиток своєї ядерної програми та дотримуватися вимог міжнародних організацій.


news-xl.net