Індія вперше успішно випробувала нову російську систему протиповітряної оборони С-400

29.07.2024   23:00    36

Система Sudarshan S-400 фактично «збила» 80% імітованих винищувачів «супротивника» та змусивши решту літаків відступити та перервати свої місії. Навчання відбулися на театрі, де одна з ескадрилій IAF розгорнула ракетну систему протиповітряної оборони великої дальності.

Індія підписала з Росією контракт на придбання зенітно-ракетної системи С-400 у жовтні 2018 року. Угода на суму приблизно 5,43 мільярда доларів США включала придбання п’яти батарей С-400. Перша поставка системи надійшла до Індії в грудні 2021 року, після чого ВПС Індії почали інтеграцію та тестування нової технології.

Останні новини:  ЦАХАЛ ліквідував командира Хезболли, причетного до терактів 1983 року

С-400 «Тріумф» (позначення НАТО: SA-21 Growler) призначений для виявлення, відстеження та знищення літаків, безпілотників, балістичних і крилатих ракет на дальності до 400 кілометрів і на висоті до 30 кілометрів. Система може вражати кілька цілей одночасно різними типами ракет, створюючи багаторівневий захисний щит.

Основні особливості С-400 включають широку дальність і висоту, що дозволяє їй вражати повітряні загрози на відстані до 400 кілометрів і на висоті до 30 кілометрів. Він має багатоцільову здатність, здатну відстежувати та вражати до 80 цілей одночасно. Оснащений передовими радіолокаційними системами, С-400 може виявляти літаки-невидимки та інші малопомітні цілі. Крім того, система є мобільною та може бути швидко розгорнута в різних місцях за потреби.

Останні новини:  У Польщі арештували ексадвоката російського олігарха Березовського


wheel-news.com