Ford представить недорогий компактний електромобіль у 2027 році

05.07.2024   18:00    354

Гендиректор компанії Джим Фарлі заявив, що планує випустити електрокар за 30 тисяч доларів, пише CNBC. Однак невисока ціна матиме на увазі компактність, попередив він: клієнтам потрібно буде “знову полюбити” маленькі машини. Прибуток новинка почне приносити через два з половиною роки після дебюту, розраховує Ford, який зараз втрачає гроші на кожному “зеленому” автомобілі.

Останні новини:  Рестайлінговий Kia Sportage стане найбезпечнішим автомобілем у сегменті

Фарлі зазначив, що для компанії дуже важливо почати виробляти прибуткові електрокари протягом наступних п’яти років. Тільки так Ford зможе протистояти китайцям, які зміцнюють позиції на світовому авторинку.

Зараз же електрокари Ford збиткові: з кожного він втрачає сто тисяч доларів, з’ясував нещодавно Bloomberg. Це більше за вартість самих моделей. А електромобільний підрозділ у звіті за перший квартал відобразив чистий збиток, що дорівнює прибутку Ford загалом, за що отримав від Фарлі звання “головного гальма всього концерну”.

Останні новини:  Перший електричний купеподібний кросовер Volkswagen ID. UNYX

Наразі в “зеленій” лінійці Ford у США є три моделі: Mustang Mach-E, F-150 Lightning і E-Transit. Інтерес до них знижується, що вже змусило виробника переглянути стратегію і зменшити обсяги випуску.

Зокрема, керівництво призупинило розробку великого трирядного електрокросовера, який повинен був побачити світ у 2025 році, і збирається зосередитися на менш великих машинах. Крім цього, компанія значно скоротить витрати на електрокари і знизить ціни, щоб підстьобнути попит.

Останні новини:  Volkswagen назвав ціни на оновлені Golf GTI Clubsport та Golf R



nnews.com.ua