Добриво, з яким огірки плодоносять аж до морозів

31.07.2024   08:08    28

Досвідчені городники точно знають, як зробити так, щоб досягти плодоношення огірків аж до самих морозів. Розповідаємо, які кроки варто зробити, щоб ще довго насолоджуватися свіженьким урожаєм огірочків.

У першу чергу слід не забувати на регулярній основі видаляти листки, котрі знаходяться нижче плодів. У тому випадку, якщо нижня ділянка стовбура робиться дуже “пустою”, рекомендується додати ще ґрунту і застосовувати мульчування.

Вкінці літнього періоду огірки варто підгодувати, щоб вони зміцніли. Для того, щоб приготувати “потужне” добриво, вам потрібні сухі дріжджі. Далі у досить глибоку зручну ємність варто налити 500 мілілітрів води, потім додати одну столову ложку сухих дріжджів і таку ж саму кількість цукрового піску. Після цього слід все ретельно перемішати, щоб всі інгредієнти розчинилися, та залишити приблизно на 4-5 годин. Потім після завершення цього часу необхідно додати ще близько 5 літрів води.

Останні новини:  Як використовувати мед як укорінювач: докладна інструкція від досвідчених дачників

Городники поділилися рецептом добрива для подовження плодоношення огірків

Отримане добриво слід додавати у воду, яка буде використовуватися для поливу огірків. Зазвичай цієї кількості вистачає на одне відро води. Також, щоб продовжити період плодоношення огірків, можна застосовувати коров’ячий гній.

Крім того, експерти рекомендують кожного тижня здійснювати заходи профілактики від різного роду шкідників та хвороб. Потім приблизно з середини літа варто систематично накривати огірки на ніч за допомогою натуральних покривних матеріалів.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

Зверніть увагу, що вкінці літа частота поливу грядок зменшується в порівнянні з початком і серединою сезону. При температурі повітря до +20 градусів на кожен кущ буде достатньо витрачати не більше двох літрів води. Якщо ж температура знижується до +15 градусів, то буде цілком достатньо і півлітра.

Варто зазначити, що всі перераховані правила працюють тільки у випадку, якщо огірки вирощуються на відкритому ґрунті.

Останні новини:  Очистила теплицю восени, як радять в підручниках



noviydoctor.com