Dacia готує новий секретний кросовер, який буде дешевшим Duster

05.07.2024   22:05    614

Після того як Dacia представила нове, третє покоління кросовера Duster, багато хто став чекати його старшого брата Bigster, який з’явиться у 2025 році з 7-місним салоном. Проте румунська марка, що входить до складу Renault, паралельно працює над новим невеликим міським SUV, який планується продавати навіть дешевше за «Дастер».

Проект залишається секретним, але деякі подробиці вже відомі. Довжина нового автомобіля повинна скласти близько чотирьох метрів, а як платформа для нього може бути використана архітектура CMF-B, на якій побудовані як новий Duster, так і майбутній Bigster.

Останні новини:  “Гарячий” хетчбек Toyota GR Corolla отримав дуже агресивний тюнінг

Екстер’єр новинки буде виконаний у свіжій дизайнерській мові бренду, що перекликається з рішеннями, застосованими в новому Duster. Це означає квадратний кузов зі строгими деталями та Y-подібною світлотехнікою.

Під капотом нового субкомпактного паркетника Dacia, ймовірно, будуть 2-паливний літровий мотор Eco-G на 100 кінських сил і бензиновий двигун TCe на 90 к.с., запозичені у Sandero. Гібридні силові установки в цій моделі не передбачаються, оскільки це зробить проект дорожчим.

Очікується, що новий автомобіль коштуватиме від 16 тисяч євро в Європі, що приблизно на 3 тисячі 700 євро дешевше, ніж базовий Duster на даний момент.

Останні новини:  Маловідомий клон Range Rover зі Швейцарії виставлений на аукціон


uamotors.com.ua