5 таємниць використання гліцерину у побуті від робітника музею

22.07.2024   21:40    44

Гліцерин, який часто використовують у медицині, косметиці, харчовій промисловості та сільському господарстві — також гарний помічник у повсякденних побутових справах. Він може перетворити прибирання будинку на легке та приємне заняття.

РБК-Україна (проект Styler) пише про 5 простих і дієвих способів використання гліцерину під час повсякденного прибирання, якими поділився працівник музею з читачами журналу Santé+.

Робимо підлоги блискучими

Щоб досягти ідеальної чистоти, додайте кілька крапель гліцерину у відро з водою під час миття підлоги. Цей спосіб не лише глибоко очищує, але й надає поверхням блиск і сяйво.

Останні новини:  5 корисних властивостей алое вера для шкіри

Видалення пилу на тривалий термін

Приготуйте очисний розчин, змішавши гліцерин з водою, і змочіть у ньому тканину. Протираючи поверхні цією сумішшю, ви зможете запобігти накопиченню пилу на тривалий період, до 10 днів, як це роблять у музеях.

Видалення плям з одягу

Для обробки плям нанесіть кілька крапель гліцерину, а потім промийте солоною водою. Для стійких плям, таких як чай, кава або шоколад, змішайте гліцерин з сіллю, нанесіть на проблемну ділянку і виперіть через 30 хвилин. Цей ефективний метод видаляє стійкі плями, не пошкоджуючи тканину.

Останні новини:  Психолог розповіла, як боротися із хронічним стресом

Догляд за шкіряними меблями

Щоб прибрати подряпини зі шкіряних меблів, протріть їх бавовняною тканиною, змоченою гліцерином. Повторіть цей крок 2-3 рази, щоб досягти оптимальних результатів і відновити красу ваших шкіряних меблів.

Миття вікон

Приготуйте розчин, змішавши гліцерин та етиловий спирт у співвідношенні 1:10, і протріть ним вікна. Цей дієвий метод запобігає накопиченню пилу та бруду, забезпечуючи бездоганну чистоту вікон на тривалий час.

Отже, включивши гліцерин у щоденне прибирання, ви зможете не лише скористатися його чистячими властивостями, але й насолодитися тривалим ефектом, що значно спростить ваші домашні справи. А ще він доволі приємно пахне.

Останні новини:  Речі, які категорично не можна забороняти дитині