16 випадків, коли зубна щітка зробить річ бездоганно чистою: поради професійних клінерів

21.07.2024   06:20    35
Зібрали поради клінерів щодо чищення зубною щіткою під час прибирання — виявляється, вона здатна багато на що! Наприклад…

ПОЧИСТИТИ ЗАТІРКУ

Чищення плиткових швів зубною щіткою – це класичний хак. «Якщо у вас немає під рукою спеціального засобу, то просто змішайте рівні частини оцту та харчової соди, додайте трохи рідини для миття посуду, нанесіть пасту на затірку, зачекайте 5-10 хвилин, а потім пройдіться нею зубною щіткою», — радить президент клінінгової компанії Марла Мок.

ПОМИТИ ПРАЛЬНУ МАШИНУ

Як пояснює директор лабораторії прибирання Інституту домашнього господарства Керолайн Форте, чистка зубною щіткою допоможе дуже швидко упорядкувати відсік для порошку і простір, в який він вставляється. «Окрім цього, ви можете використовувати її, щоб помити гумовий ущільнювач, а також обробити плями на одязі перед пранням», — каже вона.

ПОМИТИ ТЕРТКУ

«Миття тертки — одне з найдратівливіших завдань. З цією штукою доводиться повозитись — у випадку з деякими моделями часом здається, що простіше купити нову, ніж видалити залишки сиру, що прилипли до внутрішньої сторони старої. Але зубна щітка для важкодоступних місць ідеальна — з нею ви впораєтеся з терткою менше, ніж за хвилину», — каже Марла.

ПОМИТИ КУКУРУДЗУ

«Це, мабуть, найнеспецифічніше використання зубної щітки, яке тільки можна вигадати. Мене цьому трюку навчила бабуся: перш ніж варити кукурудзу, я скидаю з неї приймочки зубною щіткою — після цього можна не турбуватися про те, що вони застрягнуті між зубами», — каже Керолайн.

Останні новини:  Експерти розповіли, як правильно доглядати за хвилястими та пухнастими локонами

ПОВЕРНУТИ СЯЙВО КІЛЬЦЯМ ТА БРАСЛЕТАМ

Зубна щітка для ювелірних виробів ідеальний інструмент. За словами Мок, вона не тільки допомагає прибрати бруд, що застряг у важкодоступних місцях, але й не ушкоджує покриття і такі м’які камені, як перли, бурштин, гагат, малахіт і корали. (Не забувай, що для їхнього миття не можна використовувати агресивні засоби – вистачить звичайного розчину мила для посуду).

ПОЧИСТИТИ ПУЛЬТ ТА КЛАВІАТУРУ

Зазори між кнопками та клавішами – справжній магніт для пилу та крихт, особливо якщо ти часто їж, сидячи перед комп’ютером або телевізором. Не дивно, що чищення клавіатури зубною щіткою вважається ще одним класичним хаком: використовуй суху, щоб змахнути все зайве, або оберни її серветкою, що дезінфікує, якщо хочеш знищити бактерії і мікроби.




ПОМИТИ ОБЛАСТЬ НАВКОЛО МИТТЯ

Ідеальної чистоти за допомогою зубної щітки можна досягти в області, де раковина стикується зі стільницею — там знаходиться щілина, в яку забивається сміття, коли ти протираєш пил або краплі води ганчіркою. Раз на тиждень викидай його звідти зубною щіткою — це допоможе запобігти появі неприємних запахів.

Останні новини:  Чому діти в сім'ї виростають різними попри однакове виховання

ПОЧИСТИТИ ІГРАШКИ

Зубна щітка в домашніх прибираннях незамінна, коли треба упорядкувати дитячі іграшки — наприклад, невеликі фігурки: щетинки допоможуть видалити бруд навіть з тих, у яких безліч дрібних деталей.

ВИДАЛИТИ М’ЯКОТЬ ІЗ СОКОВИЖИМАЛКИ

Електричні соковитискачі — це пастки для всіляких частинок фруктів. Дуже важливо тримати їх у чистоті, адже на рештках продуктів можуть оселитися бактерії. Чищення дрібних деталей зубною щіткою допоможе запобігти цьому: спочатку замочіть частини приладу у воді на 10 хвилин, а потім пройдися по них інструментом.

УКЛАСТИ ВОЛОССЯ

Чищення зазорів зубною щіткою – не єдиний спосіб її застосування. Коли робиш хвіст, змочіть щітку в лаку для волосся, а потім зачеши нею назад дрібні волоски — так твоя зачіска виглядатиме набагато акуратніше.

ПОМИТИ ПРОСТІР ПІД НІГТЯМИ

Довгі нігті чудово виглядають, але у них є один істотний мінус — за день під них забивається багато пилу та сміття. Навряд чи ти хочеш, щоб вони залишилися з тобою надовго, тому скористайся порадою майстрів манікюру: щодня під час миття рук (найкраще ввечері) почисти простір під краєм пластини зубною щіткою.

НАНЕСТИ ФАРБУ НА ВОЛОССЯ

Продовжуємо обговорювати б’юті-сферу: використання старої зубної щітки в прибиранні, звичайно, відмінний хак, але чи пробувала ти фарбувати з її допомогою волосся? Щітка цілком може замінити спеціальний пензель, якщо той загубився — невеликий розмір допоможе звести до мінімуму безлад.

Останні новини:  Як освіжити шпалери за допомогою зубної пасти: простий лайфхак

ПОЧИСТИТИ ВАФЕЛЬНИЦЮ

Зубна щітка для чищення текстурованих поверхонь ідеальна — вона допоможе видалити крихти і тісто, що підгоріло з усіх куточків і щілин вафельниці. Можеш використовувати її, щоб рівномірно розподілити масло по поверхні приладу, коли будеш використовувати його наступного разу.

ВИМІСТИ ПИЛ З ВІКОННОЇ ФУРНІТУРИ

Сама знаєш, скільки її там може скупчитися! Прибирання пилу зубною щіткою у випадку з напрямними — оптимальний варіант: ти зможеш або вимести її назовні, або розпушити, а потім зібрати пилососом.

ПОМИТИ УЩІЛЬНЮВАЧ ХОЛОДИЛЬНИКА

«Багато людей просто протирають ущільнювач холодильника вологою тканиною. Я вважаю, що цього недостатньо — звичайна ганчірка не поникне в щілину до кінця, і там залишиться пилюка. А ось професійне прибирання зубною щіткою допоможе впоратися з проблемою – гума буде бездоганно чистою», – каже Марла.

ПОЧИСТИТИ ВЗУТТЯ

Чистка взуття зубною щіткою дуже зручна: вона здатна видалити весь бруд з підошви, а у випадку з парусиною та сіткою — і зверху. Як миючий засіб для підошви можеш використовувати негелеву білу зубну пасту — вона допоможе позбавитися навіть найстійкіших плям.