Штати в ООН: Росія використовує Радбез ООН, щоб відволікти світ від Саміту миру

15.06.2024   15:41    36

 Сполучені Штати звинуватили Росію у спробі використати Раду Безпеки ООН, аби відвернути увагу міжнародної спільноти від Глобального саміту миру у Швейцарії.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю на засіданні Радбезу заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не дивно, що Росія скликала сьогоднішню зустріч за день до прибуття десятків країн до Швейцарії на Саміт миру. Сьогоднішнє засідання – це прозора спроба РФ відволікти світ та звинуватити в тому, що відбувається в Україні, кого завгодно, але тільки не себе», — сказав американський дипломат.

Останні новини:  Ізраїльський “пейджер-джихад” проти Хезболли матиме наслідки для всього світу, – Politico

За його словами, Росія хоче, аби світ повірив у те, що саме намагання України захистити себе є справжньою перешкодою для миру. Однак, переконаний Вуд, Москві не вдасться нікого надурити.

Водночас представник США зазначив, що Росія намагається зміцнити зв’язки з країнами, які відверто ігнорують міжнародне право та Статут ООН. Він нагадав про те, що РФ незаконно, всупереч резолюціям Радбезу ООН, отримала від КНДР десятки балістичних ракет та понад 11 тисяч контейнерів з боєприпасами, аби застосувати їх проти України. Росія також поглибила військові відносини з Іраном, закуповуючи безпілотники, та прагне придбати балістичні ракети

Крім того, зауважив Вуд, значну роль у підтримці РФ грає Китай — шляхом поставок значної кількості верстатів, мікроелектроніки, оптики, а також техніки для БПЛА та крилатих ракет. Ці матеріали заповнюють критичні прогалини в оборонному виробничому циклі Росії.

Останні новини:  В Ізраїлі прокоментували вибухи пейджерів у «Хезболли»

У цьому контексті представник США закликав усі країни припинити військову співпрацю з Росією, яка веде загарбницьку війну проти України.

Він також виступив із закликом підтримати прагнення України до справедливого й тривалого миру, що відповідає принципам і цілям Статуту ООН.

news-xl.net