Нідерланди поставлять Україні додаткові радіолокаційні і пускові установки ППО Patriot

13.06.2024   16:22    34

У квітні 2023 року Нідерланди поставили в Україну дві пускові установки Patriot і ракети для ЗРК Patriot . До цього, у листопаді 2022 року, Нідерланди надали 12 AIM-120 AMRAAM для системи ППО NASAMS II.

Постійна підтримка уряду Нідерландів розглядається як важлива частина колективних зусиль НАТО щодо посилення оборонних можливостей України проти загроз з повітря. Очікується, що поставка радара та пускових установок значно покращить здатність України виявляти та перехоплювати ракети та літаки.

Останні новини:  Британія спрогнозувала «суворішу» війну РФ проти України

Заклик прем’єр-міністра Рютте до подальшої міжнародної співпраці підкреслює необхідність скоординованого підходу до оборонної підтримки України. Оскільки ситуація у Східній Європі залишається нестабільною, внески членів НАТО та союзників вважаються життєво важливими для підтримки стабільності та безпеки в регіоні.

Радар AN/MPQ-53/65 є критично важливим компонентом ракетної системи Patriot, відомий своєю високою точністю та здатністю відстежувати декілька цілей одночасно. У поєднанні з пусковими установками та іншими необхідними компонентами він утворює комплексну систему ППО, здатну перехоплювати балістичні ракети, крилаті ракети та сучасні літаки.

Останні новини:  Макрон заявив про необхідність побудови нового міжнародного порядку

Постійна військова підтримка України Нідерландами є частиною ширшої стратегії західних країн щодо зміцнення оборони України у відповідь на посилення загроз. Система «Патріот» з її розширеними можливостями є суттєвим оновленням системи протиповітряної оборони України, забезпечуючи надійний щит від різноманітних повітряних загроз.


wheel-news.com