НАТО обмежило обмін розвідданими з Угорщиною

14.06.2024   17:41    34

НАТО обмежило обмін розвідувальною інформацією з Угорщиною

В НАТО задіяли інші канали для обміну інформацією, до яких Угорщина наразі не має доступу.

НАТО обмежило обмін розвідувальною інформацією з Угорщиною через сумніви в лояльності угорського керівництва до Альянсу. Про це в четвер, 13 червня, повідомляє VSquare із посиланням на офіційного представника НАТО в Брюсселі.
НАТО обмежило обмін розвідданими з Угорщиною

Фото: osw.waw.pl

Джерело видання пояснило, що це означає, що Угорщина отримує менше інформації від своїх союзників як на двосторонньому рівні, так і через центральні канали НАТО.

Останні новини:  Камала Гарріс підтвердила плани на зустріч із Зеленським і дала обіцянку

«Члени Альянсу діляться менш чутливою розвідувальною інформацією через центральні канали НАТО, знаючи, що Угорщина також є серед одержувачів», — зазначив співрозмовник журналістів.

Він пояснив, що в НАТО нині діють інші канали для обміну інформацією, до яких Угорщина не має доступу, ідеться в матеріалі.

«Навіть якщо ми довіряємо їхнім старшим офіцерам розвідки, інформація, якою ми ділимося, може опинитись у звітах, які кладуть на стіл прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Наша проблема полягає в політичному керівництві країни», — зазначив колишній заступник голови цивільної розвідувальної служби однієї з країн ЄС.

Останні новини:  SpaceX запустить за два роки п'ять безпілотних кораблів Starship на Марс - Маск

VSquare вказує, що цього тижня генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відвідав Угорщину через занепокоєння стосовно прокремлівської позиції країни та її потенційного впливу на єдність НАТО.


korrespondent.net