Надзвичайна нерішучість: чому Байден і Шольц не бачать Україну в НАТО

11.06.2024   18:21    28

Джо Байден заявляє, що мир в Україні означає гарантування того, що Росія ніколи не зможе окупувати Україну. І на його думку, членство в НАТО для цього не є необхідним. Що означає ця теза президента США у світлі липневого саміту Альянсу у Вашингтоні, з’ясовував Фокус.

У п’ятницю, 7 червня у Парижі пройшли переговори президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена, який анонсував новий пакет допомоги Україні у розмірі $225 мільйонів. Як зазначає агентство АР, президент Сполучених Штатів також попросив вибачення за багатомісячну затримку із постачанням американської військової допомоги, що дозволило Росії здобути певні переваги на полі бою. Водночас Байден підкреслив, що американський народ буде підтримувати Україну в довгостроковій перспективі: “Ми все ще з вами. Повністю. Цілком”.

Останні новини:  Ізраїль спростував причетність до підриву пейджерів у Лівані

Між тим, кількома днями раніше інтерв’ю Time Джо Байден, відповідаючи на запитання про те, яким він бачить мир в Україні після російсько-української війни, зазначив наступне: “Мир виглядає як гарантування того, що Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, не окупує Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає НАТО, тобто, що вони (Україна-ред.) є частиною НАТО. Це означає, що ми маємо з ними такі ж відносини, як і з іншими країнами, куди ми постачаємо зброю, щоб вони могли захистити себе в майбутньому. Але… я був тим, хто говорив, що я не готовий підтримати НАТОвізацію України”.


novosti24.kyiv.ua

Останні новини:  Трамп відповів, чи балотуватиметься знову, якщо програє цього року