На Медведєва, Соловйова і Симоньян подали звернення до Міжнародного кримінального суду

08.06.2024   08:23    30

Експрезидент РФ Дмитро Медведєв, пропагандисти Володимир Соловйов і Маргарита Симоньян, а також інші російські “яструби” можуть стати об’єктами розслідування Міжнародного кримінального суду через розпалювання ненависті в публічному просторі. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) спільно з Харківською правозахисною групою та іншими правозахисниками направили звернення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС). Правозахисники акцентують, що низка громадян Росії займаються розпалюванням ненависті в публічному просторі, що є злочином проти людяності.

Останні новини:  Пісторіус розповів, чому поразка України буде “дуже дорогою” для Європи

У зверненні, крім Медведєва, Соловйова і Симоньян, також фігурують голова державної медіагрупи “Россия сегодня” Дмитро Кисельов і телеведучий Сергій Мардан. За оцінками правозахисників, ці особи розпалювали ненависть проти українського цивільного населення, тим самим заохочуючи і сприяючи воєнним злочинам, які скоювали російські солдати на окупованих територіях України.

Ще одним фігурантом звернення є перший заступник керівника адміністрації президента РФ Олексій Громов, якого вважають організатором цієї кампанії ненависті в російському медіапросторі.

Останні новини:  Росія створила шпигунське кубло під носом у США, – NBC News

“Щодня українці гинуть під російськими бомбами; мирних українців в окупації затримують і катують, українських дітей депортують до Росії. (…) Ці серйозні порушення прав людини були б неможливими без дегуманізуючої кампанії російських пропагандистів, які таким самим чином – винні, як і ті, хто натискає на курок, вбиваючи українських мирних мешканців”, – заявила віце-президентка FIDH Олександра Матвійчук.

Останні новини:  Заборона Заходу на удари вглиб Росії робить F-16 менш ефективними, – BI


expert.in.ua