На Кубу прибули атомний підводний човен та фрегат російського флоту

14.06.2024   07:00    30

 Російський фрегат «Адмірал Горшков» та атомний підводний човен «Казань» у супроводі буксира та паливного судна прибули на Кубу з п’ятиденним візитом, який Москва розглядає як демонстрацію сили на тлі зростання напруги через військове вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

За даними Міноборони РФ, підводний човен та фрегат оснащені гіперзвуковими ракетами «Циркон», крилатими ракетами «Калібр» та протикорабельними ракетами «Онікс», повідомили в російському Міноборони.

Останні новини:  Росія створила шпигунське кубло під носом у США, – NBC News

Зазначається, що незвичайне розгортання російського військово-морського флоту так близько до території Сполучених Штатів сталося після того, як Вашингтон та деякі інші західні союзники України дозволили Києву застосувати свою зброю по цілях у РФ на тлі поновленого російського наступу на північний схід Харківської області.

Останні новини:  Науседа закликав наділити ООН повноваженнями зупинити Росію

Гавана розташована за 160 кілометрів від Кі-Веста, що в південному штаті Флорида, де знаходиться американська військово-морська авіабаза.

«Це також нагадує друзям РФ в регіоні, включаючи Кубу та Венесуелу, що Москва на їхньому боці», – сказав Бенджамін Гедан, директор програми Латинської Америки мозкового центру Wilson Center у Вашингтоні, округ Колумбія.

6 червня Міністерство революційних збройних сил Куби повідомило, що з 12 по 17 червня в порту Гавани перебуватиме чотири російські військові кораблі.

Останні новини:  Ізраїль спростував причетність до підриву пейджерів у Лівані

Фото ілюстративне


news-xl.net