Лікар назвала перші ознаки хвороби Альцгеймера у молодих людей

16.06.2024   12:15    209

Порушення пам’яті і зниження концентрації у людей молодого віку під час напруженої розумової діяльності можуть бути першими ознаками розвитку хвороби Альцгеймера. Про те, як змінилася ця недуга, розповіла невролог.

Хвороба Альцгеймера-широко поширений тип деменції, при якому головний мозок припиняє виконувати функції належним чином. Дана недуга супроводжується проблемами з пам’яттю, мисленням і поведінкою. Медики кажуть, що ця хвороба в останні роки почала молодіти. Все частіше його лікарі діагностують у представників молодого покоління.

Останні новини:  Ризик захворіти на діабет багато в чому залежить від графіка роботи

Природу цієї недуги вчені так і не змогли визначити, та й причина його виникнення викликає в вчених колах серйозні суперечки. Як розповіла лікар проблеми з пам’яттю, якщо вони виникають внаслідок хвороб щитовидної залози, вважаються при прийомі певних медикаментів оборотними.

Також повернути здоров’я можна, якщо складнощі виникли через стресу, дефіциту сну або нестачі вітамінів. У разі хвороби Альцгеймера лікарі на позитивну динаміку не сподіваються. Наявні методи лікування дозволяють уповільнити перебіг недуги або зупинити розвиток в майбутньому, але не обернути хворобу назад. При цьому найстрашніше те, що захворювання помітно молодшає.

Останні новини:  Скільки потрібно з’їдати мигдалю, щоб захистити серце і судини

Якщо раніше вважалося, що від хвороби страждають люди у віці від 65 років, то тепер вона нерідко зустрічається у людей більш молодого віку. На самих ранніх стадіях у них виникають проблеми з пам’яттю і складності з концентрацією уваги. Найнебезпечніше ретроградна амнезія, при якій пацієнт пам’ятає події своєї юності, проте абсолютно не може згадати, що їв на сніданок.

Останні новини:  Розкрито способи очистити кров від «поганого» холестерину

На перших стадіях недуга проявляється складнощами при виконанні багатозадачної роботи. Людина просто не може впоратися з деякими завданнями. Якщо таке відбувається, слід звернутися до невролога. Він проведе точну діагностику і визначить причину виникнення проблеми.