Французькі ліві домовились про формування альянсу

13.06.2024   09:00    30

У Франції об’єднались ліві

Домовленості про утворення альянсу Народний фронт партії досягли через сім місяців після розпаду колишнього лівого альянсу — Нового народного екологічного і соціального союзу.

Французькі ліві домовились про формування альянсу

Фото: УП (ілюстративне фото)

Напередодні дострокових виборів у Франції ліві у рекордно короткі терміни домовились про формування альянсу. Про це повідомляє Le Monde.

Останні новини:  Ізраїльський “пейджер-джихад” проти Хезболли матиме наслідки для всього світу, – Politico

Зазначається, що домовленості про утворення альянсу під назвою Народний фронт партії досягли через сім місяців після розпаду колишнього лівого альянсу — Нового народного екологічного і соціального союзу (NUPES).

У понеділок, 10 червня, про коаліцію оголосили чотири лідери основних лівих партій: Марін Тондельє (зелені), Олів’є Фор (соціалісти), Фаб’єн Руссель (комуністи) і Манюель Бомпар (Нескорена Франція).

Останні новини:  Заборона Заходу на удари вглиб Росії робить F-16 менш ефективними, – BI

Як заявили політики, Народний фронт об’єднає «всі сили гуманістичної лівиці, профспілок, асоціацій і громадян». Але залишається відкритим питання про те, хто очолить альянс на дострокових виборах, оголошених президентом Макроном. Коаліція Народного фронт зазначила, що висуватиме єдиних кандидатів вже у першому турі.

«Ми висловлюємо готовність разом розпочати цю боротьбу, щоб запропонувати альтернативу політиці Емманюеля Макрона та боротися з ультраправими расистами», — заявив Манюель Бомпар після досягнення угоди.

Останні новини:  Камала Гарріс підтвердила плани на зустріч із Зеленським і дала обіцянку

Як відомо, лівий альянс NUPES був створений на парламентських виборах 2022 року, але згодом розпався, оскільки більшість лівих партій критикували домінування у русі Нескореної Франції.


korrespondent.net