Естонія посилює ЗСУ французькими системами ППО малої дальності "Містраль"

14.06.2024   16:21    27

Системи «Містраль», виготовлені у Франції, призначені для ураження низьковисотних літаків і можуть встановлюватися на різних платформах, включаючи транспортні засоби, кораблі та вертольоти. Вони мають максимальний радіус дії 6 кілометрів.

Міністр Певкур заявив, що Україні терміново необхідно посилити протиповітряну оборону, щоб протистояти нападам Росії, які тривають. Він підкреслив, що пакет допомоги побудований таким чином, щоб отримати максимальну користь для України при збереженні оперативних можливостей Сил оборони Естонії. Конкретні деталі та обсяги допомоги не розголошуються з міркувань безпеки.

Останні новини:  Ізраїльський “пейджер-джихад” проти Хезболли матиме наслідки для всього світу, – Politico

11 червня 2018 року Естонія підписала контракт на 50 млн євро з європейським виробником ракет MBDA на закупівлю ракет малої дальності “Містраль”, включаючи навчальні ракети, тренажери, обладнання для випробувань і обслуговування. Контракт підписали в Парижі полковник Рауно Сірк, директор Естонського центру оборонних інвестицій (ECDI), і Дідьє Філіп, старший віце-президент MBDA для країн НАТО. Контракт також передбачав опцію закупівлі додаткових ракет на загальну суму до 100 мільйонів євро. Перші системи повинні були бути поставлені в 2020 році. Контракт був спрямований на оновлення та розширення арсеналу ракет «Містраль», які естонські сили оборони використовують з 2009 року.

Ракета Mistral 3 є останньою ітерацією серії Mistral від MBDA. Вона може похвалитися заявленим показником успіху 96% у нейтралізації повітряних загроз. Ракета розроблена для боротьби з різними загрозами, включаючи літаки, гелікоптери та безпілотні літальні апарати. Вона має систему запуску «вистрілив і забув» і стійка до контрзаходів. Ракета має високу ймовірність знищити ціль з першого ж пострілу, виняткову маневреність і може розвивати надзвукову швидкість. «Містраль» 3 має термін служби 20 років і не потребує обслуговування протягом цього періоду. За технічними характеристиками:

  • довжина 1,88 метра;
  • вага менше 20 кг;
  • вага боєголовки 3 кг;
  • діаметр приблизно 92 мм;
  • швидкість 930 м/с;
  • дальність польоту від 500 до 8000 метрів;
  • може перехоплювати цілі на висоті до 6000 метрів.
Останні новини:  Сікорський зізнався, що у Польщі до України є сусідські вимоги


wheel-news.com