Байден схвалив передачу Україні ще одного ЗРК Patriot

12.06.2024   18:16    35

Президент США Джо Байден схвалив розміщення ще однієї ракетної системи Patriot в Україні

Рішення прийнято у відповідь на заклики Києва щодо посилення протиповітряної оборони, оскільки країна бореться з інтенсивними наступом РФ на північному сході Харківської області.

Байден схвалив передачу Україні ще одного ЗРК Patriot

Фото: Adobe Stock

Президент США Джо Байден прийняв рішення після низки зустрічей і дебатів про відправку в Україну вже другого американського зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це у вівторок, 11 червня, повідомляє The New York Times з посиланням на неназваних високопосадовців американської адміністрації та військових.

Останні новини:  Трамп заявив, що якщо він програє, то винні в цьому будуть американські євреї

Зазначається, що рішення Байдена було ухвалене ще минулого тижня після зустрічей на високому рівні та внутрішніх дебатів щодо того, як задовольнити нагальні потреби України в протиповітряній обороні, не ставлячи під загрозу боєготовність США.

«Нова система Patriot — друга, яку Сполучені Штати надіслали в Україну — надійде з Польщі, де вона захищала ротаційні сили американських військ, які повертатимуться до Сполучених Штатів», — повідомили чиновники.

Останні новини:  Науседа закликав наділити ООН повноваженнями зупинити Росію

За словами американських офіційних осіб, система може бути розгорнута на лінії фронту в Україні протягом наступних кількох днів, залежно від технічного обслуговування або модифікацій, яких вона потребує.


korrespondent.net