Байден сказав, чи помилує сина, якого визнали винним у злочині

14.06.2024   15:00    50

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що не оголосить помилування своєму сину Хантеру, якщо його визнають винним за кримінальними звинуваченнями. Присяжні, як відомо, визнали Хантера Байдена винним за всіма трьома пунктами звинувачення у судовому процесі щодо незаконного придбання та зберігання зброї під час зловживання наркотиками.

На пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Італії в четвер, 13 червня, глава Штатів сказав, що пишається своїм сином за те, що він подолав наркотичну залежність. Однак президентське помилування підписувати не буде.

Останні новини:  Камала Гарріс підтвердила плани на зустріч із Зеленським і дала обіцянку

“Я дуже гордий за свого сина. Він подолав наркотичну залежність. Він один із найбільш гідних людей, яких я знаю. Я задоволений. Я не буду ніяк реагувати на рішення судової гілки. І я не буду підписувати йому президентське помилування”, – сказав американський лідер.

11 червня суд присяжних визнав Хантера Байдена винним у тому, що у 2018 році він збрехав щодо вживання наркотиків при купівлі вогнепальної зброї. Після оголошення вердикту суддя сказав лише, що вирок може бути винесений протягом 120 днів, однак конкретної дати не призначив.

Теоретично 54-річному Хантеру Байдену загрожують до 25 років в’язниці, але на практиці, на думку юристів, якщо він і буде відправлений до в’язниці, то навряд чи більше, ніж на кілька років.

Президент США відреагував на таке рішення суду присяжних і наголосив, що “прийме результат справи та продовжить поважати судовий процес, поки Хантер подаватиме апеляцію”.


expert.in.ua