Знімуть стрес і додадуть енергії: 8 методів, які допоможуть не втомлюватись протягом робочого дня

04.05.2024   10:00    469


Кожному з нас знайомі відчуття втоми та слабкості, особливо у періоди негоди чи спалахів вірусних інфекцій. Зазвичай цю проблему можна вирішити повноцінним відпочинком та сном. Але якщо втома стає постійною і починає сильно впливати на якість життя, це може бути сигналом про необхідність звернути увагу на стан здоров’я нервової системи, пише womanlife.


Висипайтеся

Багато хто з нас часто порушує це правило, що зрештою призводить до накопичення втоми протягом тижня. Намагайтеся спати не менше 7 годин на ніч, а ще краще – 8-9.

Обідня перерва – час відпочинку

Останні новини:  Медики перерахували 7 ефективних способів протистояння хворобі Альцгеймера

Якщо у вас є вільна хвилинка під час обідньої перерви, не варто розв’язувати робочі питання або проводити час у соцмережах. Ця година призначена для відпочинку від екрана, приймання їжі, відпочинку та невеликої прогулянки. Використовуйте його на благо вашого здоров’я!



Не затримуйтесь на роботі після закінчення робочого дня

Поміркуйте, як ефективно організувати свій робочий час, щоб уникнути затримок після роботи та тим більше перенесення робочих обов’язків додому.

Навчіться залишати роботу на робочому місці, уникайте перенесення робочих проблем та конфліктів додому, ставтеся до всього з оптимізмом і не прагнете ідеальності.

Останні новини:  Гастроентеролог: чому потрібно відмовитися від солодких каш на сніданок

Не забувайте про правильне харчування

Регулярно снідайте, приносите на роботу здоровий обід і не забувайте про корисні перекушування, такі як горіхи та фрукти.



Робіть перерви

Кожні 2-3 години на робочому місці влаштовуйте короткі перерви тривалістю 10-15 хвилин. Це корисно для очей, спини та вашого психічного стану.

Створюйте комфортні умови

Попросіть надати зручне крісло на роботі, носіть зручне взуття та одяг, дбайте про свій комфорт. Важливо мати під рукою чисту питну воду, тому що зневоднення може бути однією з причин втоми.

Останні новини:  Вчені розповіли про найбільш корисний продукт для боротьби з депресією

Контролюйте робочий процес

Організуйте свій графік роботи так, щоб ви контролювали процес: намагайтеся уникати зривів термінів та невиконаних зобов’язань.

Не забувайте про фізичну активність

Регулярні заняття спортом покращують витривалість, тому фітнес 3-4 рази на тиждень після роботи – чудова ідея. Якщо ваша робота пов’язана з сидячим способом життя, перевагу варто віддати аеробній активності, а якщо ви займаєтеся фізичною працею – вибирайте стретчінг або плавання.

Також ми писали про найкорисніший продукт для всіх жінок: прибирає целюліт та допомагає спалювати жир.


clutch.net.ua