Як виглядає Часів Яр після російських ударів: кадри з дрона показали масштабні руйнування (ВІДЕО)

02.05.2024   14:15    1111

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки.

Про це повідомляє Associated Press.


На кадрах, що демонструють новий запис з безпілотника та отриманий редакцією AP, видні масштабні руйнування в Часовому Ярі, де майже жодна будівля не залишилася цілою, будинки та муніципальні установи обвуглені. Наразі місто, у якому колись проживало 12 000 людей, тепер практично безлюдне.

“Стратегічно важливе місто протягом кількох місяців зазнавало атаки російських військ. Його захоплення дасть Росії контроль над вершиною пагорба, з якої вона зможе атакувати інші міста, які складають опору східної оборони України”, – йдеться в публікації AP.



Нині ряди багатоповерхівок у Часовому Яру почорніли від вибухів, будинки та громадські споруди сильно пошкоджені. Золотий купол церкви залишився недоторканим, але сама будівля виглядає сильно пошкодженою.

Останні новини:  Наступ ЗС РФ у Харківській області: Сили оборони прочісують забудову у Вовчанську (відео)

“Руйнування підкреслює тактику випаленої землі, яку Росія застосовувала протягом понад двох років війни, оскільки її війська вбили та вигнали тисячі мирних жителів”, – пише AP.