Як прибирати квартиру при наявності домашнього вихованця

02.05.2024   15:00    405

Якщо в будинку є кішка чи собака, пише The Spruce Pets, це зазвичай помітно одразу. Тварини залишають сліди своєї присутності у вигляді шерсті на підлозі та оббивці меблів або специфічних запахів. Підтримувати чистоту в квартирі за наявності вихованця допоможуть прості поради.


Найочевидніша рекомендація – не запускати шерсть свого улюбленця, відвідувати грумера та не нехтувати домашнім доглядом. Регулярне вичісування та стрижка допоможуть зменшити кількість вовни, яка залишатиметься на поверхнях у квартирі.

Останні новини:  Які причини бурої хвороби в полуниці

Навіть найретельніший догляд за домашньою твариною не допоможе повністю позбавитися шерсті на підлозі та меблях. Зібрати її допоможе побутова техніка. При виборі пилососа господарям собак і кішок рекомендується звертати увагу на потужність пристрою, а також наявність спеціальних насадок – вони допоможуть ефективніше видаляти шерсть з різних поверхонь. Багато тварин бояться звуку працюючого пилососа, тому рівень шуму також важливо врахувати. З деяких поверхонь або одягу шерсть зручніше видаляти спеціальним роликом із липкою поверхнею.



Біологічні рідини тварин, наприклад, сеча або блювання, видають різкий неприємний запах. Щоб у будинку не з’явився стійкий специфічний запах, яким легко розпізнати наявність кішки або собаки, будь-які плями необхідно ліквідувати негайно. Серветками або вбираючою тканиною, потрібно прибрати рідину. Максимально просушивши ділянку поверхні, рекомендується обробити її засобом для чищення з ензимами – речовинами білкової природи, які добре розщеплюють органічні сполуки. При виборі засобів для чищення необхідно переконатися, що вони безпечні для домашніх тварин.




woman24.kyiv.ua

Останні новини:  Що робити, коли померзли рослини на городі