Як правильно зварити пельмені, аби у результаті вони не злипались

04.05.2024   20:00    398

Приготувати смачну та ситну вечерю ви можете за лічені хвилини – для цього всього лише потрібні пельмені. Розповідаємо, як зварити їх так, аби вони не злипались.


Здавалося б, що може бути простіше, ніж просто кинути у воду та довести до кипіння пельмені? Такий простий варіант смачного обіду чи ситної вечері – просто ідеальний. Втім, часом для приготування може знадобитись більше компонентів, ніж пельмені, вода та сіль.

Останні новини:  Білкова смакота: кекси з курячого філе

Як правильно варити пельмені

Пельменям потрібне місце та чимало. Експерти радять наливати на 500 грамів виробу з тіста близько півтора літра води. Важливо уважно стежити та постійно помішувати пельмені, аби вони не прилипали одне до одного. Страву не солять, сіль додають у воду. Коли вона закипіла, туди потрібно засипати трішки солі та дати їй розчинитись – 1 чайна ложка на 1 літр води. Лише після цього ви можете додавати пельмені.

Останні новини:  Поживний салат зі смаженого м’яса та свіжих овочів
Кулінарні експерти розповіли, як правильно зварити пельмені, аби у результаті вони не злипались

На літр чистої води ви можете додати декілька листочків “лаврушки”, а також не більш як 10 горошин чорного перцю. Крім того, невелику цибулю теж варто кинути в каструлю – цілою або нарізаною на 2-4 частини. Ви також можете обрати улюблені спеції і додати їх у воду з пельменями. Багато кулінарів також додають до води з пельменями рафіновану олію.

Останні новини:  Яку кількість молока додають досвідчені господині, щоб омлет вийшов пишним
Кулінарні експерти розповіли, як правильно зварити пельмені, аби у результаті вони не злипались

Коли вода у каструлі закипіла, туди потрібно додати сіль, лавровий лист, перець і потрібну кількість пельменів. Коли вода повторно закипить, а пельмені випливуть, додайте не більш як 100 мілілітрів крижаної води. Тоді вода в каструлі має закипіти втретє, а пельмені повинні проваритись 3 хвилини до готовності. Вони вийдуть ніжнішими та вберуть особливий аромат лаврового листа з таким лайфхаком.






noviydoctor.com