Відпочинок-перезавантаження: як правильно робити перерви в роботі

04.05.2024   23:12    224

Продуктивність відпочинку залежить від сфери діяльності.

Щоб відпочинок під час робочої перерви виявився продуктивним, потрібно, залежно від сфери діяльності, змінити обстановку, зайнятися фізичними вправами або дозволити собі поринути у повну тишу. Такі рекомендації дали лікарі, інформує Ukr.Media.


Дуже сильно вид відпочинку пов’язаний з тим, яка у вас робота. Якщо це спілкування з людьми, то корисно поринути у тишу. Відпочити в кабінеті, де нікого немає, де можна просто помовчати, перевести дух. Якщо робота не пов’язана з комунікуванням з людьми, тоді корисно буде прогулятися, наприклад, до якогось кафе, ресторану, який знаходиться далеко від офісу. Можна послухати класичну музику, посидіти в парку на лавочці, подивитися на щось красиве, на сонці. Продуктивно відпочити можна у кімнаті для розрядки, їх практикують деякі великі компанії. Або піти до тренажерної зали, побити грушу, покататися на велотренажері. Загалом не дуже інтенсивні фізичні вправи будуть універсальні для всіх, пояснили експерти.



За словами лікарів, під час перерви не можна навантажувати себе роботою.

Останні новини:  Наскільки небезпечна «пивна» залежність

Не треба напружуватись, продовжувати робити те, що ти робиш під час роботи. У перерву необхідно радикально змінити сферу діяльності. Також не потрібно їсти, це дуже погано впливає на здоров’я, живіт стає важким і потім доведеться сидіти з цією вагою. Краще, якщо є така можливість перекушувати частіше, виходити буквально на кілька хвилин.




news-xl.net

Останні новини:  Фахівці назвали прості способи зниження ризику інсульту