Від оренди до власності: поради для тих, хто планує придбати автомобіль після довгострокової оренди

33

Оренда автомобіля — для багатьох водіїв перший крок перед купівлею свого власного автомобіля. Якщо після тривалого прокату машини ви оцінили переваги володіння транспортним засобом і вже готові до придбання власних коліс, є декілька варіантів. Це може бути як купівля абсолютного нового транспорту — за готівку або на виплат через спеціальні програми банку, так і придбання б/у автомобіля. Можливий також викуп того авто, що був в оренді. Кожен з варіантів має свої переваги і недоліки. Досвідчені водії та юристи дають цінні поради новачкам.

Купівля автомобіля після оренди: основні поради

Вирішивши придбати власне авто, варто замислитися: яка марка, тип і модель будуть потрібні.

  1. Якщо машина, яка була у довгостроковій оренді повністю підходить за всіма параметрами, можна розглянути варіант купівлі такого самого авто або схожої модифікації. У такому випадку не доведеться довго звикати до керування, комфорту та інших показників.
  2. При бажанні спробувати щось інше — потужніше, зручніше чи економічніше, варто зупинити свій вибір на чомусь іншому — у новому чи б/у сегменті. Багато водіїв обирають ту же саму марку, що була у них в оренді, але підбирають більш відповідну модель безпосередньо для своїх потреб.
  3. Якщо орендована машина з самого початку цілком влаштовує і не хочеться з нею розлучатися, інколи є можливість довгострокової оренди з подальшим викупом. Такий варіант дуже популярний серед сучасних орендаторів автомобілів.
Останні новини:  Сопловой аппарат в автомобиле: устройство и принцип работы

Що краще — вирішувати кожному водію індивідуально. Тим більше кожен варіант має свої переваги і недоліки.

Оренда автомобіля з подальшим викупом

Орендувати автомобіль із подальшим викупом можна, якщо компанія-орендодавець надає таку можливість. Це питання не вирішується спонтанно. З самого початку співпраці передбачене укладання договору, у якому прописуються всі умови. Після його укладання оплачується, окрім оренди транспортного засобу, ще сума його викупу — частинами, обумовленими у договорі. Щоб взяти машину в оренду з правом викупу надається стандартний пакет документів.




Чи вигідний такий варіант — у кожного випадку має визначити сам покупець. Адже незважаючи на доступні ціни, авто, що було тривалий час в оренді, може мати не найкращий технічний стан. Тож перед тим як прийняти остаточне рішення, бажано проконсультуватися зі спеціалістом.

Останні новини:  Сопловой аппарат в автомобиле: устройство и принцип работы

Так само як і у випадку придбання б/у машини, перед тим як погоджуватися на запропоновану ціну, важливо пройти повний техогляд автомобіля, щоб виявити усі можливі проблеми, що можуть впливати на її ходові якості, а значить, і на ціну.

664a644312d00.webp

Купівля нового автомобіля в кредит

Якщо ви візьмете в банку кредит на покупку автомобіля, то отримаєте новий транспортний засіб без потенційних проблем. Крім того, щомісячні суми до сплати можуть бути цілком підйомними. Різні банки пропонують вигідні варіанти розстрочки, які у більшості є лояльними до клієнтів. Однак у більшості випадків, підписуючи договір, ви не можете змінити його умови, тоді як при оренді з правом викупу ви можете змінити автомобіль на інший. У цьому полягає значна перевага оренди з подальшим викупом. Ще одна важлива особливість кредитування — висока відсоткова ставка. Тому, отримуючи нове авто прямо зараз, ви суттєво переплачуєте.

Останні новини:  Сопловой аппарат в автомобиле: устройство и принцип работы

Яке б рішення ви не прийняли, варто не забувати про необхідність уважно ставитися до підписання будь-яких договорів та інших документів.