Університет Амстердама відмовився від перемовин з пропалестинськими активістами

15.05.2024   11:17    10

Університет Амстердама ухвалив, що після заворушень, які сталися у понеділок, більше не проводитиме переговорів з пропалестинськими демонстрантами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NOS.

“Амстердамський університет більше не вступатиме в переговори з активістами після нових заворушень в університеті”, — йдеться у повідомленні.

Голова виконавчого комітету навчального закладу Герт тен Дам зазначив: “Ми продовжимо діалог, але тільки з нашими людьми і в рамках нашої звичайної структури консультацій. Ми більше не сідатимемо за стіл переговорів з тими, хто закриває свої обличчя. Минулого тижня ми зробили це лише як виняток, щоб не допустити ескалації”.

Останні новини:  У Туреччині чоловік з ножем напав на перехожих: є загиблі та поранені

Також університет вирішив скасувати заняття та залишити 15 травня майже всі будівлі зачиненими.

У понеділок у Нідерландах відбулася національна акція, в рамках якої студенти та викладачі різних університетів вийшли на вулиці на знак протесту проти конфлікту в секторі Гази та жорстокості поліції під час придушення пропалестинських демонстрацій, які раніше відбулися у країні.

Захід в Амстердамському університеті пройшов мирно, проте після його завершення атмосфера змінилася. Декотрі з демонстрантів залишилися, і до них приєдналися нові активісти в масках. Вони захопили одну з будівель та забарикадували всі входи й виходи та почали трощити приміщення. Зрештою, протестувальників розігнали правоохоронці.

Останні новини:  Шольц розповів про втрати росіян на фронті

“Це безпрецедентно й абсолютно неприйнятно. Думаю, що найстрашніше, крім усіх руйнувань, це те, що співробітники університету були змушені поспіхом тікати. Це жахливо… Ми не можемо позбутися відчуття, що ми були їхньою метою”, — сказав голова виконавчого комітету навчального закладу.

Фото: ANP


news-xl.net