Справи Майдану: беркутівцям із Севастополя повідомили про підозру

23.05.2024   19:58    17

Справи Майдану: беркутівцям із Севастополя повідомили про підозру

Фото: Офіс президента України

Екскомандиру і працівникам севастопольського Беркута повідомили про підозру

Протягом січня-лютого 2014 року колишні правоохоронці активно перешкоджали мирним акціям протесту у Києві.

Колишньому командиру автотранспортного взводу Беркута в Севастополі та ще трьом співробітникам цього спецпідрозділу повідомили про підозру у державній зраді. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в четвер, 23 травня.

Зазначається, що протягом січня-лютого 2014 року колишні правоохоронці активно перешкоджали мирним акціям протесту у Києві.

Останні новини:  Одна з бригад ЗСУ отримала БМП-2 з бойовим модулем "Парус"

Повернувшись до Севастополя, фігуранти протиправно заволоділи кількома десятками одиниць автоматичної вогнепальної зброї, яка зберігалась за місцем дислокації спецпідрозділу.
Надалі підозрювані змовилися з представниками Росії та іншими особами, які допомагали країні-агресору в підривній діяльності проти України. З 27 лютого до 20 березня 2014 року підозрювані використовували зброю, блокуючи автошляхи між Кримом і Херсонською областю. У такий спосіб вони сприяли РФ в окупації Криму.
Фігурантам інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, а також заволодіння вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Нагадаємо, раніше у ДБР завершили розслідування по 20 «беркутівцях», які використали зброю проти учасників Революції Гідності. До суду було передано обвинувальні акти щодо вбивць активістів Майдану.

Останні новини:  Україна не буде брати участь в засіданні Радбезу ООН, яке скликала Росія

Слідство вважає, що колишній президент Віктор Янукович дав вказівку тодішньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку застосувати вогнепальну зброю проти учасників Євромайдану близько 7 ранку 20 лютого 2014 року.


korrespondent.net