Саміт миру: Росія зробила заяву щодо Китаю

15.05.2024   12:41    15

Саміт миру: Росія зробила заяву щодо Китаю

Фото: Getty Images

Ушаков допомагає Путіну у міжнародних справах

У Китаї розуміють «контрпродуктивність та безглуздість» обговорень «українського питання» без участі Росії, зазначив Юрій Ушаков.

Китай начебто відмовився від участі у глобальному Саміті миру у Швейцарії, на якому будуть обговорюватися умови завершення війни в Україні. Таку заяву зробив помічник Володимира Путіна у міжнародних справах Юрій Ушаков на брифінгу у вівторок, 14 травня.

Останні новини:  Трамп розкритикував промову Байдена, дісталось і Гарріс

«Ми цінуємо мудру, виважену позицію наших китайських партнерів щодо неучасті Китаю в міжнародній конференції, що організується у Швейцарії, присвяченій реалізації Формули миру Зеленського», – заявив Ушаков.

На його думку, тим самим Китай підкреслює розуміння «контрпродуктивності та безглуздості обговорень з українського питання без участі Росії».

Останні новини:  Відкриття Олімпіади: в Парижі затримуються поїзди через акти вандалізму

Росію не запрошують до участі в глобальному Саміті миру, натомість участь Китаю була б дуже важливою, заявили в Офісі президента.

У свою чергу лідер КНР Сі Цзіньпін заявляв, що виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде визнана Україною і Росією.


korrespondent.net