Робіть це щотижня: простий спосіб, який зменшить тривогу та депресію

05.05.2024   12:15    243


Вчені підтвердили причинно-наслідковий зв’язок між спостереженням за птахами та психічним здоров’ям, що підтверджує цей простий процес важливий для покращення ментального здоров’я. Про це повідомляє Telegraph.


Ці результати підтвердилися дослідниками з Університету штату Північна Кароліна в США, які стверджують, що вплив птахів на наше ментальне здоров’я набагато сильніший за інші аспекти природи.

В рамках експерименту 120 учасників були випадковим чином поділені на 3 групи: перша спостерігала за птахами в їхньому природному середовищі по 30 хвилин один раз на тиждень протягом 5 тижнів, друга просто гуляла по парках стільки ж часу щотижня, а третя, контрольна група, продовжувала своє звичайне життя.

Останні новини:  Простий спосіб поліпшити здоров’я за допомогою склянки теплої води

Результати показали, що спостереження за птахами покращувало самопочуття в середньому на 12,1%, тоді як у групи, яка просто гуляла на природі, покращення склало 6,9%. У контрольній групі поліпшення самопочуття було лише на 2,6%.



Також було виявлено, що рівень тривожності серед тих, хто спостерігав за птахами, знизився на 13,7%, у той час, як у групи, яка просто гуляла на природі, зниження становило 6,9%.

Останні новини:  При високому тиску чорний чай показаний тільки без молока

Вчені зазначили, що хоча будь-який контакт із природою доброчинно впливає на здоров’я, контакт із біорізноманіттям, особливо з птахами, може бути особливо ефективним. Пошук птахів між гілками змушує нас не просто спостерігати за природою, а взаємодіяти з нею.



Ці результати вперше були виявлені в ході досліджень з 2017 по 2021 роки і вказують на те, що спостереження за птахами позитивно впливає на психічне здоров’я, сприяючи поліпшенню самопочуття та зниження рівня тривожності.

Останні новини:  Названі кращі перекуси для зниження цукру в крові

Також ми писали про найкорисніший продукт для всіх жінок: прибирає целюліт та допомагає спалювати жир.


clutch.net.ua