Rivian залучив 827 мільйонів доларів на виробництво нового електричного кросовера R2: як витратять кошти

05.05.2024   11:24    346

Компанія Rivian отримала 827 мільйонів доларів від Департаменту торгівлі та економічних можливостей штату Іллінойс, США. Кошти будуть використані для розширення заводу в Нормалі, де наразі будуються R1S і R1T.

 

Електричний стартап заявив, що гроші будуть використані для розширення заводу, покращення громадської інфраструктури та навчання робочої сили. Ці кроки будуть зроблені в рамках підготовки до виробництва нової моделі з індексом R2 у 2026 році.

Останні новини:  Українських водіїв попередили: для їзди на машині необхідно пройти спецпроцедуру

Модель була представлена на початку цього року і йде по стопах R1S. Новий електромобіль буде працювати на абсолютно новій платформі та пропонуватиметься з двома різними блоками акумуляторів. Rivian також сказав, що варто очікувати конфігурації з одним, двома та трьома двигунами, а також початкову ціну близько 45 000 доларів.

“Підтримка з боку держави дозволить нам швидко вивести на ринок наш позашляховик середнього розміру R2 і надати споживачам ще більший вибір електромобілів”, – заявили у компанії.



За весь час на зазначеному заводі автовиробник виготовив понад 100 000 автомобілів і інвестував у завод понад 2 мільярди доларів. Компанія також стверджує, що “створила додану вартість у понад 3,9 мільярда доларів для місцевої економіки, що сприяло посиленню розвитку регіону”.





autogeek.com.ua

Останні новини:  Найдешевший електромобіль популярного в Україні бренду показали на фото