Проста звичка, яка допоможе вам завжди виглядати на п’ять років молодше

22.05.2024   18:20    21

Спостерігаючи за перестроюванням в організмі, ми можемо помітити, що деякі процеси протікають не в позитивному ключі і негативно позначаються на нашому здоров’ї. Суха шкіра, землистий колір обличчя, ламке волосся, набряки — неприємні прояви збою в організмі, з якими стикаються багато жінок і чоловіки, незалежно від віку. І здавалося б, хороший косметолог і перукар можуть впоратися з цими проблемами, але, на жаль, ефект від їх роботи недовговічний і найчастіше помітний тільки протягом деякого часу після процедури.

Найкраще лікування — це профілактика.

Від способу життя і наших звичок залежить самопочуття і те, як довго ми зможемо зберігати хорошу форму і молодість. Одна з ключових звичок, яку варто в собі розвинути — дотримання питного режиму.

Чому споживання рідини — ключовий фактор?

Останні новини:  Як позбавитися від іржі в ванній кімнаті без використання хімічних засобів

Вплив води на роботу різних органів складно переоцінити. Вода відповідає за гідратацію організму, транспортування кисню, виведення шлаків і токсинів, а також прискорює процеси регенерації, тим самим робить прямий вплив на збереження краси, молодості і здоров’я.

Організм людини переважно складається з води. У різному віці відсоток рідини в тілі відрізняється — в тілі немовляти 80% води, у дорослої людини — 65%, у літньої — 40%. Тому з віком особливо важливо дотримуватися водного балансу, і навіть якщо почуття спраги немає, потрібно пити протягом дня маленькими ковтками чисту негазовану воду.

Підтримка достатнього рівня рідини в організмі позитивно впливає на наступні важливі складові:

Очищення організму

При нестачі вологи знижується здатність до детоксикації, що своєю чергою може привести до серйозних захворювань і негативно відбитися на зовнішньому вигляді.

Останні новини:  Чому фахівці не радять прасувати постільну білизну

Красу і еластичність шкіри

Токсини, які затрималися в організмі, часто стають причиною шкірних висипань і провокують появу зморшок і сухість шкіри.

Якість волосся

При нестачі вологи кінчики починають сіктися, з’являється лупа, волосся тьмяніють і втрачають еластичність.

Фігура

Вода сприяє розщепленню жирів і допомагає в роботі кишечника, тим самим очищає організм і вберігає від ненависних зайвих сантиметрів.




Як підтримувати водний баланс?

Ранок слід починати зі склянки теплої води, можна додати в неї пару крапель лимонного соку. Випита натщесерце вода бадьорить і запускає роботу всього організму.

Протягом дня потрібно регулярно пити воду маленькими ковтками, навіть якщо відчуття спраги не виникло. Вода сприяє прискоренню метаболізму і виведенню з організму жирових клітин. Кількість споживаної рідини варто збільшити при заняттях спортом і в жарку пору року. Також через зневоднення відбувається затримка рідини, організм намагається утримати життєво необхідну вологу, якщо вона не надходить ззовні, через що з’являються набряки.

Останні новини:  Як заощадити весільний бюджет, і отримати незабутнє весілля

Важливо приділяти увагу не тільки кількості, але і якості води. Практично в кожній родині питну воду додатково очищають. Останнім часом все більшої популярності набирає іонізація. У багатьох людей через неправильне харчування організм закислюється, а збагачена вода сприяє вирівнюванню pH-балансу завдяки олужнюванню.

Наш організм вимагає регулярної турботи, і тільки в цьому випадку наше тіло і обличчя будуть красивими і здоровими. Іноді здається складним пити регулярно воду, а не сік або каву, їсти здорову їжу, а не фастфуд, однак головне в перестроюванні щоденних звичок — почати, тоді змінити здоровому раціону буде дійсно складно.