Nissan випустить спецверсію Z на честь 55-річчя спорткара

07.05.2024   08:30    378

За даними порталу CarScoops.com, японська фірма працює над обмеженим тиражем дводверок для США, надихаючись спецверсією Fairlady Z Customized Edition для внутрішнього ринку. У фокусі уваги зовнішність Nissan Z: дизайнери планують змінити передній бампер і решітку радіатора, додати унікальні декоративні елементи та компоненти з вуглецевого волокна. Продавати новинку будуть через обраних дилерів.

Останні новини:  Українських лікарів скоро пересадять на електричні хетчбеки вартістю близько 1 млн грн (фото)

Виробництво оригінального Nissan Z (Datsun 240Z) стартувало в жовтні 1969 року, тож у японської компанії є привід для випуску спецверсії. За неофіційними даними, доопрацювання будуть доволі великими і не обмежаться шильдиками. Нібито прототипи виконання 55th Anniversary вже прибули в США, а тести передсерійних купе мають сенс тільки в разі необхідності повторної сертифікації.



Наразі Nissan Z доступний за океаном із “бітурбошісткою” об’ємом 3,0 літра (406 сил, 474 Нм) у поєднаннях із 6-ступінчастою “механікою” і 9-ступінчастим автоматом, привід задній. Ціни стартують із 43 тисяч доларів. Можна припустити, що історична спецверсія буде доступна тільки з ручною коробкою передач, нагадуючи про оригінальну модель з 1960-х.

Останні новини:  В Україні з'явиться ще один автомобільний бренд

Компанія Nissan зважилася відсвяткувати ювілей моделі, хоча пропозиція і так не встигає за попитом. Через наслідки коронавірусу японській фірмі не вдається досягти ритмічного виробництва, а черга на NIssan Z розтягнулася на п’ять років.





nnews.com.ua