Не Гокінг і не Ейнштейн: названо найрозумнішу людину за всю історію земної цивілізації

20.05.2024   22:30    20

Йдеться про англійського ученого Ісаака Ньютона. Попри те, що Ньютон жив у 17-му — на початку 18-го століття, він здійснив наукові відкриття, якими фізики і математики користуються досі. Ісаак Ньютон був вправним у багатьох науках. Він прекрасно розбирався в математиці, природознавстві, теології, механіці, алхімії та інших галузях знань.

 

 

Крім того, він писав вірші і добре розумівся у мистецтві. Його біографи вважають, що важко взагалі знайти більш різнобічну людину навіть серед наших сучасників. Ньютон володів не лише енциклопедичними знаннями у багатьох науках, а й живим аналітичним розумом, здатним зіставляти розрізнені факти та знаходити в них закономірність.

Останні новини:  Бразильці знайшли гніздо одних з найрідкісніших птахів у світі

Ось лише частина того внеску в науку, який зробив сер Ісаак Ньютон:

Популярні зараз

  1. відкрив закони небесної механіки (руху небесних тіл);
  2. відкрив закон всесвітнього тяжіння;
  3. описав закони силової взаємодії фізичних тіл;
  4. запровадив у математиці поняття похідної та інтеграла. Це дало змогу проводити обчислення, які раніше були недоступні ученим.
Останні новини:  Найстаріша в світі черепаха відзначила 190-річчя

Не Гокінг і не Ейнштейн: названо найрозумнішу людину за всю історію земної цивілізації

«Ці інновації не існували до того, як Ньютон втілив їх у життя. Неоціненний його внесок в оптику та небесну механіку. Ньютон — це епоха й основи сучасної фізики», — зазначили експерти в публікації видання Big Think.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Незважаючи на те, що учений пішов із життя три століття тому (1727 року), його внесок у науку не застарів і залишається актуальним понині. Таким чином, саме Ісаак Ньютон, чиє життя і наукова діяльність припали на другу половину 17 століття і першу чверть 18-го, визнаний найбільшим науковим генієм усіх часів. Його наукові відкриття і впроваджені ним математичні інструменти відкрили ученим нові горизонти для пізнання світу

Останні новини:  Науковці спростували глобальний занепад цивілізації мая