НАТО вважатиме Росію довгостроковою загрозою навіть після перемоги України - Каволі

18.05.2024   15:41    18

Керівництво Північноатлантичного альянсу вважає, що, навіть після перемоги України над агресією РФ, Москва продовжить становити довгострокову загрозу для НАТО та глобальної безпеки, що потребуватиме відповідного реагування.

Про це заявив у п’ятницю верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі генерал Крістофер Каволі, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія становитиме довгострокову загрозу для Альянсу. Вона буде для нас великою проблемою протягом багатьох років», — сказав генерал під час виступу в «Атлантичній раді» у Вашингтоні.

Останні новини:  Військова економіка окупантів погіршується

Він підкреслив, що Росія, вочевидь, намагається збільшити чисельність своїх військ та вже оголосила про такі плани.

«Для того, щоб досягти таких цілей, вона вже збільшила промислове виробництво, а також кількість особового складу», — зазначив Каволі.

Головнокомандувач сил НАТО наголосив, що в Москві намагаються відновити свої втрати в Україні, аби зосередити головні сили в західних областях Російської Федерації. Їх очолять або ті самі командувачі, або такі як вони, вважає генерал. За його словами, у НАТО розглядають це як потенційну масштабну загрозу на кордонах з Альянсом.

«Тому я вважаю, що розв’язання цієї проблеми, військової проблеми та всіх її політичних, економічних і соціальних наслідків, які з цього виникнуть, насправді будуть рушійним фактором існування НАТО та глобальної безпеки на багато років наперед», — зауважив Каволі.

Останні новини:  Hanwha створює нову гаубицю Aerospace 8x8: конкурент RCH 155 і Caesar вперше матиме дальність пострілу більше 70 км

Фото: Getty Images


news-xl.net