Лижник розвинув смертельну швидкість, спускаючись задом наперед (відео)

02.05.2024   05:00    533

Утримувати свою позицію і залишатися врівноваженим було найскладнішим завданням для Андерса. Він сказав: “Коли ти заїжджаєш на трамплін, все відбувається дуже швидко. Ти швидко розганяєшся до 100 км/год на розбігу, робиш 180 з трампліну, а потім зосереджуєшся на тому, щоб приземлитися і втримати позицію та рівновагу на всьому шляху донизу. А також готуєшся до прискорення внизу!”.

Останні новини:  Новий хіт: кумедна реакція собаки на знайомство з папугою (ВІДЕО)

Попри таку екстремальну швидкість, Андерс не боявся розбитися – за його словами, у нього не було часу думати про це, він був повністю зосереджений на успішному виконанні трюку.

Він готувався до рекордної спроби, вдосконалюючи свою лижну стійку та підганяючи лижний костюм так, щоб він якомога щільніше прилягав до тіла, мінімізуючи опір. Він також експериментував з різними типами лижного воску (речовина, що наноситься на нижню частину лиж), щоб максимізувати швидкість.



Андерс став професійним лижником 2006-го, у віці 19 років. За останні два десятиліття він об’їздив увесь світ, зокрема двічі брав участь у зимових X Games, стрибав через залізну кулю в норвезькому Нордкаппі та знявся у документальних фільмах “Супервенція” та “Супервенція 2”.

Останні новини:  Захопилася: собака зайшов надто далеко, вилизуючи кішку (ВІДЕО)

Встановлення цього світового рекорду стало ще однією яскравою подією в лижній кар’єрі Андерса: “Я дуже тішуся, що повернув рекорд і встановив його в моєму рідному місті Вікерсунді, де я почав кататися на лижах. Я пишаюся і маю честь знову потрапити до Книги рекордів Гіннеса”.