Картопля робить раціон більш поживним

04.05.2024   23:45    338

Дослідження показало, що картопля підсилює поживність раціону людини. А це прекрасний привід не відмовлятися від дуже поширеного в Україні і доступного кожному продукту.

Якщо ви відмовилися від вживання картоплі заради здорового харчування, то саме час переглянути це рішення. Недавнє дослідження, показало, що підлітки, які вживають картоплю, мають більш високоякісний раціон.

Останні новини:  Хвороба Альцгеймера: сім “провалів в пам’яті”, що вказують на ранню стадію деменції

Справа в тому, що в картоплі міститься винятковий склад поживних речовин, які дуже важливі для здоров’я в цілому. Дослідження проводилося серед дітей та підлітків у віці від 9 до 18 років.

Воно показує, що вживання картоплі може бути непоганою стратегією для заповнення дефіциту основних поживних речовин. А якщо людина не вживає картоплю, то він може і недоотримує ці речовини, як показали спостереження.



Отримання картоплі в будь-якому вигляді – запеченому, вареному, протертому, як гарнір і навіть в смаженому – пов’язано з більш високим споживанням волокон і калію.

Останні новини:  Терапевти пояснили, чим загрожує вживання молока при непереносимості лактози

Ці поживні речовини досить часто присутні в недостатній кількості в організмі сучасних людей, що викликає заклопотаність експертів в галузі охорони здоров’я.

Картопля є дуже багатим поживними речовинами овочем, що забезпечує вкрай важливі і наявні часто в дефіциті компоненти в раціоні підлітків, як довели дослідники.