Кардіолог назвала найбільш небезпечний для серця алкогольний напій

04.05.2024   19:00    1423

Говорячи про небезпечний вплив алкоголю на серце і судини, лікар-кардіолог назвала пиво «особливо некорисним».


Лікар-кардіолог, яка розповіла про шкідливі для серцево-судинної системи продукти, підкреслила вкрай негативний вплив на неї алкогольних напоїв – в першу чергу, пива.

“Причина тому-надлишок кобальту в пінці”, – сказала кардіолог.

За наявними даними, добова гранично допустима доза металу міститься в 375 мілілітрах пива, перевищення дози може бути кардіотоксичним, провокувати при регулярному споживанні розвиток кардіопатії.

Останні новини:  Лікар назвав порушення здоров’я, на які вказують холодні руки

Для пива характерна швидка всмоктуваність, цьому сприяє його вуглекислий газ. Коли людина вживає напій, кровоносні судини практично моментально стають заповненими, збільшеними в обсязі. Його часте пиття у великих кількостях сприяє варикозному розширенню вен, збільшенню серця, яке змушене перекачувати зайву кількість рідини. В результаті воно стає в’ялим, обростає жиром – на цьому тлі частішають скорочення, виникає аритмія, зростає тиск.



Також пиво викликає гормональні збої, помітила вона.

Останні новини:  Гастроентеролог: чому потрібно відмовитися від солодких каш на сніданок

За словами кардіолога, відносно безпечним для серця може бути червоне сухе вино – за умови, що воно вживається не частіше 3-4 разів на тиждень. За один прийом можна вжити тільки один-два келихи вина, заявила лікар.