Чай з популярною пряністю виявився ефективним від чотирьох недуг

02.05.2024   18:00    268

Фахівці розкрили корисні властивості прянощі, відомої протягом довгих століть. Її отримують з квітів особливого різновиду крокусу, який найчастіше вирощують в Ірані, Індії та Греції.

Зараз цю пряність можна знайти в кожному магазині, так як її часто використовують для приготування їжі. Деякі дослідження довели, що вона допомагає впоратися з різними хворобами, якщо заварювати її в якості чаю.

Останні новини:  Чотири фактори, які руйнують печінку в повсякденному житті

Йдеться про шафран. Він є природним антидепресантом і покращує настрій. Дослідження показали, що пряність дійсно здатна зменшувати симптоми у людей з депресивним розладом.

Крім того, чай з шафрану добре впливає на серце, знижує кров’яний тиск і рівень холестерину завдяки антиоксидантним властивостям.



Також пряність може поліпшити пам’ять, так як в її складі є хімічні речовини, кроцин і кроцетин. А деякі дослідники вважають, що шафран може допомогти в лікуванні захворювань, що вражають мозок, таких як Альцгеймера і Паркінсона.

Останні новини:  Які популярні продукти небезпечні для суглобів

Крім цього, шафран багатий флавоноїдами, які можуть знизити ризик розвитку онкології.

Відзначається, що чай з шафраном можна готувати без добавок, замочивши пряність в гарячій воді. Але багато рекомендують змішати шафран з чайним листям, додати туди інші трави і прянощі.