Cadillac відмовився від плану швидкої та повної електрифікації

06.05.2024   21:35    304

Видання Detroit Free Press з’ясувало: преміум-бренд концерну Genaral Motors готовий відступити і залишити в лінійці бензинові моделі після 2030 року. У 2021 році тодішній бос Cadillac Рорі Гарві заявив заявив заявив журналістам, що до 2030 року бренд перетвориться на повністю електричний, але тепер такий розвиток подій вважають не можливим. Автовиробник пом’якшив позицію під впливом ринку.

Останні новини:  В Україні продаватимуть новий Volkswagen Golf із дизельним двигуном

Віце-президент Cadillac пан Джон Рот заявив на пресконференції, що “електромобілі та двигуни внутрішнього згоряння співіснуватимуть протягом низки років”. Топ-менеджер наголосив, що хотів би внести ясність: доки у Cadillac є розкіш вибору на ринку, автогігант намагатиметься задовольнити потреби клієнтів.

Відповідаючи на запитання журналіста про суперечність поточної стратегії Cadillac заявам трирічної давності, пан Рот заявив буквально таке: “Ми дотримуємося стратегії запропонувати лінійку повністю електричних автомобілів до кінця десятиліття, і ми маємо намір прислухатися до клієнта і дозволити йому бути нашим гідом”. Переглянути план довелося на тлі уповільнення темпів зростання продажів електромобілів.



Представник Cadillac не став приховувати: бензинові моделі з портфоліо нікуди не зникнуть навіть у 2030 році. Раніше про провал плану тотальної електрифікації публічно заявили в Mercedes-Benz, Volkswagen і Stellantis: усі корпорації залишать у гамі моделі з двигунами внутрішнього згоряння в середньостроковій перспективі.





nnews.com.ua

Останні новини:  BMW обшила кузов кросовера XM фіолетовим оксамитом