Бананове печиво до чаю за копійки

02.05.2024   15:30    404

Це бананове печиво стане ідеальним доповненням до чаю або кави. Випічка виходить ніжна, тане у роті та один з головних плюсів – швидка у приготуванні. Зробіть свій день смачнішим з цим рецептом.


Хочеться чогось смачненького до чаю чи кави, але не хочеться збиратися та йти до крамниці? Або просто хочеться пригостити рідних новими смаколиками, приготовленими власноруч? Додайте у своє меню цей цікавий рецепт духмяного бананового печива. Ця солодка випічка з бананами просто тане в роті та просто готується.

Останні новини:  Надзвичайно смачні рублені котлети: швидкий рецепт
Ніжне бананове печиво, що тане у роті

Інгредієнти (16-18 шт.):

  • Стиглі банани – 2 шт.
  • Вершкове масло – 115 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 1,5 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Сіль – щіпка (1/4 ч. л.)
  • Борошно – 320 г

Приготування:





Розігрійте духовку до 160 градусів та застеліть пекарським папером противень. Розігрійте масло у мікрохвильовці або на водяній бані, щоб воно стало рідким.

Останні новини:  Філе-міньйон з грибами

У посудині розітріть стиглі банани виделкою до стану пюре. Додайте розтоплене масло, цукор, яйця та ванілін. Змішайте до однорідності.

Поступово додавайте розпушувач та просіяне борошно до бананової маси, періодично змішуючи до утворення однорідного тіста. Додайте щіпку солі, щоб підкреслити солодкий смак.

Як приготувати смачне бананове печиво до чаю або кави

Використовуючи ложку, сформуйте невеликі кульки тіста та розкладіть їх на пекарський противень. Не забувайте залишати деякий проміжок між кульками, оскільки вони розширяться під час запікання.

Останні новини:  Навіщо насправді квасолю замочують перед варінням

Пекти печиво слід у розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин або до золотистого кольору. Але будьте уважні та не пересушіть випічку, щоб печиво не було занадто твердим. Вийміть їх з духовки та залиште охолонути на противні протягом 5 хвилин.

Розкладіть готове печиво на тарілку та подавайте зі своїм улюбленим чаєм, кавою або іншим напоєм. Насолоджуйтесь духмяним ароматом та ніжним смаком цього десерту.


odnaminyta.com