ЗСУ знищили РЛС «Підліт»: росіяни втратили $5 млн і «очі» для ЗРК С-300, С-400 (ВІДЕО)

29.04.2024   16:18    288

Розвідка Міністерства оборони України (ГУР) спільно з військовослужбовцями 15-ї окремої артилерійської розвідувальної бригади успішно знищили російську низьковисотну оглядову РЛС С-діапазону «Подлет-К1».

Подробиці

В результаті операції завдано ефективних ударів по ротатору антени та дизель-станції, що живить систему. За даними розвідки, противник використовував цю систему для виявлення та передачі координат цілі російським зенітно-ракетним системам, таким як С-300/С-400.

Останні новини:  На Запорізькому напрямку нацгвардійці знищили замасковану мінометну позицію (відео)



Радар 48Я6-К1 «Подлет К1», за описом російського державного експортера озброєнь, служить автоматизованим 3D-радаром малої висоти, інтегрованим як в автоматизовані, так і в ручні системи управління ППО і ВПС.



Радар забезпечує автоматичне (напівавтоматичне) виявлення, керування координатами, відстеження та визначення стану повітряних об’єктів, у тому числі стелс-об’єктів, особливо в лісистій та пересіченій місцевості, у середовищі з перешкодами та пожежонебезпечними середовищами.

Останні новини:  Наступ ЗС РФ у Харківській області: Сили оборони прочісують забудову у Вовчанську (відео)

Завдяки фазованій антенній решітці для виявлення та відстеження цілей на низькій висоті, ця радіолокаційна система спеціально розроблена для кругового бойового сканування та застосування


wheel-news.com