Як зробити арахісову пасту в домашніх умовах

15.04.2024   11:30    476

Арахісова паста, виготовляється з меленого смаженого арахісу. Це універсальна їжа, яку можна їсти різними способами і її залюбки вживають люди різного віку. Арахісова паста не тільки смачна, а й поживна, оскільки містить корисні жири, білок та клітковину.


Можна їсти різними способами. Найпопулярніший спосіб – сендвічі з арахісовим маслом та желе. Також можна поєднувати з медом, бананами, яблуками та багатьом іншим. Вони ідеально підходять для швидкого та легкого обіду чи перекушування.

Останні новини:  Салат, який перевершив популярну Шубу! Новий салат з буряком, який тепер готую на усі свята!

Можна використовувати як інгредієнт у рецептах. Вона надає чудового горіхового смаку, кремової текстури. Арахісове масло можна додавати як соус до фруктів та овочів. Яблука, селера та морква добре поєднуються з пастою. Це чудовий спосіб додати в перекус трохи білка та корисних жирів.



Нарешті, закуску можна використовувати в смузі та коктейлях. Вона надає насичену вершкову текстуру, добре поєднується з бананами, полуницею та шоколадом.

Останні новини:  Ну, дуже смачні, сирники на сковороді

Складові:

  • 2 склянки (250 гр.)  смаженого арахісу;
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1/2 ч. л. солі.

Приготування:

Виберіть арахіс та підсмажте. Підсмажений арахіс збийте у блендеріу блендері.

Щоб арахіс перетворився на однорідну масу, потрібно буде додати олію. Підійде будь-яка нейтрального смаку: соняшникову чи кокосову. Додайте повільно, по 1 столовій ложці за раз. Також на цьому етапі можна додати сіль та мед до смаку.



Після додавання олії та солі продовжуй змішувати суміш протягом 3–5 хвилин або доти, доки вона не стане однорідною, кремоподібною. Зішкреби зі стінок чаші, щоб переконатися, що все добре перебилось.

Останні новини:  Бутербродна намазка із сардин, яєць та плавленого сирку

Коли паста змішана до бажаної консистенції, переклади у банку або герметичний контейнер. Можна зберігати за кімнатної температури до двох тижнів або в холодильнику до місяця. Натуральні олії в арахісі можуть згодом відокремитися, тому обов’язково перемішай перед вживанням.


elegantwoman.kyiv.ua