У Tesla Cybertruck може відвалитися і застрягти педаль газу

23.04.2024   13:00    273

Попередження про проблеми з електричним пікапом Tesla з’явилося на сайті Національного управління з безпеки дорожнього руху США (National Highway Transportation Safety Administration, NHTSA). Уточнюється, що йдеться не про всю педаль газу, а про накладку. Відвалившись, він може застрягти, що призведе до ненавмисного набору швидкості і підвищить ризик ДТП. NHTSA зобов’язала Tesla провести відкличну кампанію, яка зачіпає близько 3,9 тисячі потенційно небезпечних пікапів.

Останні новини:  Porsche переводить спортивні автомобілі на синтетичне паливо: знадобиться 50 000 літрів

Було щонайменше кілька випадків, коли педалі газу Cybertruck застрягали. Наприклад, одне відео, яке стало вірусним в інтернеті, демонструє, як легко накладка може від’єднатися від педалі, а потім застрягти в обшивці салону.

Tesla відкликала і відремонтувала пікапи з таким дефектом – на накладку встановили додаткове кріплення. Однак проблема виявилася серйозною, тож у ситуацію втрутилося NHTSA і зобов’язало автовиробника відремонтувати всі небезпечні пікапи. Їх налічується 3878 штук, і у всіх 100-відсоткова ймовірність дефекту.



У компанії назвали причиною відвалу педалі газу “несанкціоновану зміну в процесі виробництва”. Тим часом клієнти, які вже оплатили свої машини, скаржаться на затягування термінів поставки. Деякі з них отримали листи, в яких йдеться про “несподівану затримку” при підготовці Cybertruck до відвантаження.





nnews.com.ua

Останні новини:  З запасом ходу до 700 км: електричний позашляховик Mercedes-Benz G-Class отримає нову батарею