У Конгресі США голосуватимуть законопроект про допомогу Україні

01.04.2024   23:31    452

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що винесе на голосування свій законопроект про допомогу Україні «відразу після» канікул, які закінчуються 9 квітня.

Про це пише The Hill.


Туди, зважаючи на все, впишуть надання допомоги Україні в кредит, про що раніше говорили республіканці (і відкидали в Україні).

За його словами, документ включатиме «деякі важливі нововведення». Зокрема, він згадав виділення Україні допомоги в кредит та надання президенту повноважень конфіскувати заморожені російські активи та передати їх Україні для використання проти РФ.

Останні новини:  Армія Ізраїлю знайшла тіло викраденої ХАМАС німецької туристки Шані Лук

«Чи знаєте, якщо ми зможемо використати конфісковані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям боротися з ними, це просто чиста поезія. Навіть президент Трамп говорив про концепцію кредиту, згідно з якою… ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми налагоджуємо відносини, за яких вони зможуть повернути їх нам, коли настане час», – сказав Джонсон.



Він також сказав, що, прагнучи «вивільнити американську енергію», він хоче «мати експорт природного газу, який допоможе перекрити фінансування військових зусиль Володимира Путіна там».

Останні новини:  У Держдепі США розповіли, на що підуть 2 мільярди військової допомоги Україні

Нагадаємо, що ще 12 лютого Сенат проголосував законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, але Джонсон не став виносити його на розгляд Палати представників.




newformat.info