Стартували продажі нового Toyota Land Cruiser 250 без гібридного мотора

23.04.2024   16:31    933

Нова Toyota Land Cruiser 250 відмовилася від гібрида, але в Японії додала дизельне пальне. Базова модель лінійки Land Cruiser втрачає назву Prado в Японії, де вона доступна з неелектрифікованими бензиновими та турбодизельними силовими агрегатами.

Toyota Land Cruiser 250 тепер пропонується в Японії, приєднавшись до більш розкішної 300-ї серії та більш спартанської класичної 70-ї серії. Позашляховик доступний або з атмосферним 2,7-літровим бензиновим двигуном, або з більш потужним 2,8-літровим турбодизелем, обидва без будь-якої електрифікації.


У той час як покупці з Північної Америки обмежені одним газоелектричним гібридним чотирициліндровим двигуном, японські покупці не мають можливості придбати гібрид. Натомість вони можуть обирати між двома неелектрифікованими двигунами: 2,8-літровим турбодизелем та 2,7-літровим бензиновим силовим агрегатом. У них також є доступ до набору моделей First Edition, випущених обмеженим тиражем у 8000 авто.

Останні новини:  Анонсовано кросовер Toyota Crown з новим темним оздобленням, поліпшеною акустикою і просунутою мультимедіа

Порівняно зі своїм попередником, серія Land Cruiser 250 більше орієнтована на практичність, а не на розкіш високого класу, залишаючи цю роль більшій серії 300. Як і очікувалося, японська версія має ідентичний вигляд з моделями для ЄС і США, за винятком кількох особливих штрихів у комплектаціях First Edition і безлічі додаткових аксесуарів від Toyota, Jaos, Modellista і Toy Factory.



Toyota Land Cruiser 250 Японія



Моделі First Edition засновані на комплектаціях VX середньої комплектації і ZX високої комплектації і оснащені прямокутними і круглими світлодіодними фарами відповідно. Обидва отримали 18-дюймові алюмінієві диски матового чорного кольору, взуті в позашляхові шини. VX може бути оснащений дизельним або бензиновим двигуном, а ZX доступний виключно в дизельному виконанні.

Останні новини:  В Індії розпочався прийом попередніх замовлень на новий Suzuki Swift

Land Cruiser 250 побудований на архітектурі TNGA-F, віддаючи належне спадщині серії зі сходовою рамою. Позашляховик має довжину 4925 мм і колісну базу 2850 мм і доступний у п’яти- або семимісній конфігурації.

Флагманський 2,8-літровий турбодизель розвиває потужність 201 к.с. і 500 Нм і працює виключно з 8 АКПП прямого перемикання. Щодо менш потужного безнаддувного 2,7-літрового бензинового двигуна, то він має потужність 160 к.с. і 246 Нм та сполучений із 6 АКПП Super ECT.

Останні новини:  Представлено новий гібридний кросовер Renault Symbioz

Обидва силові агрегати поєднуються з системою постійного повного приводу з системою Torsen LSD на міжосьовому диференціалі та електронним блокуванням заднього диференціала.
Новий Land Cruiser 250 вже доступний для замовлення у дилерів Toyota в Японії.

avtosota.com