Сирський зустрівся із військовим керівництвом Литви: деталі зустрічі

23.04.2024   15:28    264

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у Києві провів зустріч із військовим керівництвом Литви. Зокрема, з головкомом Вальдемарасом Рупшісом і начальником генштабу Міндаугасом Степонявічюсом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис Сирського в Facebook.


Під час зустрічі вони обговорили низку важливих питань. Зокрема, щодо ситуації на полі бою, підготовки українських та литовських бійців, підтримки України.

“Маємо чіткий план дій для подальшої співпраці. Подякував литовським колегам за їхню незмінну позицію та послідовну воєнно-технічну підтримку нашого війська”, – додав Сирський.

Останні новини:  ЗСУ можуть отримати застарілі грецькі ЗРК «Оса»: які їх особливості

Допомога Україні від Литви

З перших днів жорстокого вторгнення Росії в Україну Литва чітко продемонструвала свою непохитну підтримку українського народу. Допомога Литви охоплює широкий спектр: від військової сфери до рішучої політичної підтримки євроінтеграційних та натовецьких прагнень України.



У січні 2024 року під час візиту до Києва президент Литви Ґітанас Науседа оголосив про виділення Україні щедрого пакета допомоги на суму 200 мільйонів євро. Ці кошти спрямовані на надання Україні стійкості в довгостроковій перспективі, зосереджуючись на підтримці її економіки та обороноздатності.



Нещодавно Литва зробила черговий крок, оголосивши про плани закупити для української армії майже 3000 FPV-дронів. Виділення 2 мільйонів євро з литовського бюджету на ці дрони значно посилить можливості українських військових у боротьбі з російським агресором.

Останні новини:  На заміну кожному Bradley, переданому ЗСУ: армія США отримає нове покоління БМП

Окрім прямої військової допомоги, Литва також активно підтримує Україну у відновленні енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок жорстоких російських обстрілів.

Литва не лише надає Україні суттєву та практичну допомогу, але й виступає одним із найактивніших закликів до посилення санкцій проти Росії з боку міжнародної спільноти, а також до надання Україні всебічної підтримки у цій героїчній боротьбі за свою свободу та незалежність.

Останні новини:  Україну накрила потужна магнітна буря: як захиститися


expert.in.ua