Сі Цзіньпін відвідає три країни Європи

29.04.2024   17:41    1000
Сі Цзіньпін відвідає три країни Європи

Фото: Getty Images

Сі Цзіньпін поїде до Європи

Поїздка лідера Китаю до Європи стане його першим візитом на континент за п’ять років. Вона спрямована на зміцнення зв’язків з ЄС.

Президент КНР Сі Цзіньпін здійснить державні візити до Франції, Сербії та Угорщини з 5 по 10 травня. Про це повідомив речник МЗС КитаюЛінь Цзянь, інформує Reuters у понеділок, 29 квітня.

Останні новини:  Фіцо після замаху у критичному стані

Так, за його словами, двосторонні відносини Китаю з Францією зберігають міцну динаміку зростання, і обидві країни мають стратегічні комунікації та практичну співпрацю.

“Китай сподівається на співпрацю з Францією для подальшого зміцнення політичної взаємної довіри, солідарності та співпраці”, – сказав Лінь Цзянь.

Він також розповів, що Сі проведе переговори з президентом Сербії Александаром Вучичем, щоб обмінятися думками щодо двосторонніх відносин і обговорити покращення китайсько-сербських відносин.



Сі Цзіньпін також відвідає Угорщину, країну, яку Лінь назвав «важливим партнером Китаю в просуванні ініціативи Один пояс, один шлях, а також співпраці Китаю та країн Центральної та Східної Європи».

Останні новини:  На Фіцо вчинив замах 71-річний письменник Юрай Цинтула

Поїздка лідера Китаю до Європи стане його першим візитом на континент за п’ять років. Агентство зазначає, що вона спрямована на зміцнення зв’язків з ЄС, “оскільки зростає напруженість із другою за величиною економікою світу”.



“Торговельні суперечки з ЄС зіпсували відносини, оскільки Париж підтримав антисубсидійне розслідування Єврокомісії щодо імпорту китайських електромобілів. Після цього Китай розпочав антидемпінгове розслідування щодо коньяку, і вважалося, що цей крок спрямований проти Франції”, – йдеться у статті.

Останні новини:  Путін прибув до Сі Цзіньпіна говорити про санкції та війну, – FT

korrespondent.net