Що зробити, щоб бузок довше стояв у вазі й не в’янув: корисні поради

15.04.2024   08:20    751

Вже скоро бузкові кущі радуватимуть нас своїми барвами й ароматом. Як приємно, коли вдома стоїть букет бузку у вазі. Буває таке, що тільки поставили гілочки у воду, а наступного дня вони зів’яли. Що ж робити, щоб букет довго стояв у вазі й не в’янув, читайте поради у подробицях.


Подробиці

Щоб бузок не в’янув у перші дні, коли ви його поставите у воду, треба знати у який час і як його зрізати. Ніколи не зрізайте гілки бузку у обідню пору, краще це зробити вранці. Не можна ламати гілки. Зрізайте їх ножем чи садовими ножицями. Виберіть такі гілки, щоб половина квітів була ще не розпущена. Важливо знати, чим більший косий зріз на гілці, тим довше вона стоятиме у воді.

Останні новини:  Чому ваш кіт черпає воду лапою, щоб попити

Перед тим, як поставити бузок у вазу, обірвіть більшість листя. Наливайте тільки відстояну воду, або кладіть пом’якшувач води. На 1 літр води можна покласти 100 г саліцилової кислоти й 2 столові ложки цукру. Також можна додати у воду декілька крапель лимонного соку або кілька крупинок марганцівки, щоб вода була рожевого кольору. На ніч виносьте букет у прохолодне місце.






elegantwoman.kyiv.ua

Останні новини:  Інтимні секрети всіх знаків зодіаку