Renault анонсувала презентацію нового кросовера Symbioz

29.04.2024   18:00    573
Абсолютно новий кросовер Renault Symbioz, що розміститься між існуючими моделями Captur та Austral, дебютує 2 травня 2024 року.

Світова прем’єра нового Renault Symbioz принесе розширення лінійки виробника у C-сегменті й заповнить розрив між оновленим компактним кросовером Captur та новим середньорозмірним Austral. 


Що відомо про новинку? 

Renault Symbioz



 

Назва Symbioz походить від давньогрецького слова «symbiosis», що означає «жити разом». Водночас сам автомобіль є новим поглядом на філософію Renault «voitures à vivre» або «автомобілі для життя», яка є ідеєю, що об’єднує всі моделі компанії, орієнтовані на сім’ю, починаючи з Renault 16 1965 року.  



Наразі опубліковано лише кілька тізерних зображень Symbioz, але відомо, що новинка матиме бензинові та гібридні комплектації, а також призведе до зупинки виробництва кросовера Arkana. 

Останні новини:  Китайці підтвердили характеристики ліфтбека-наступника Mazda 6

Із довжиною 4,41 м, Symbioz лише на 15 мм коротший за кросовер Nissan Qashqai і навіть ближчий за довжиною до Kia Niro. Тізерне зображення бічного профілю автомобіля показує відносно довгу лінію даху для Symbioz і натякає на те, що дизайн буде запозичено з нещодавно оновленого Captur і повністю електричного Renault Scenic, включаючи чіткі вертикальні світлодіодні лінії цих автомобілів, тонкі фари та кутові дизайн передньої частини. 

Останні новини:  Перераховані опції автомобіля, які спровокують нового власника до великих витрат одразу після купівлі

Renault Symbioz

На єдиному зображенні інтер’єру, яким поділився Renault, підкреслюється цільний скляний дах – також схожий на той, який є в електричному Scenic, що використовуватиме ту саму технологію регулювання непрозорості Solarbay. Однак решту дизайну інтер’єру буде взято з Captur, на основі вертикального сенсорного екрана та ряду перемикачів, які можна розгледіти на зображенні. 

Інформації про розмір багажника чи салону немає, але Renault повідомляє, що Symbioz важитиме «менше 1500 кг». Виробник також заявляє про «підвищене задоволення від водіння та меншу витрату палива». 

Останні новини:  Нову електричну Mazda EZ-6 незабаром презентують в Китаї
Renault Captur 2024 рокуRenault Captur 2024 року

Renault підтвердила, що Symbioz пропонуватиметься з гібридним двигуном E-Tech 145, який також є в суперміні Captur та Clio. Жодних показників продуктивності чи економії палива поки що не повідомляється. 

Це не вперше, коли Renault використовує ім’я Symbioz, адже ця назва з’явилась на повністю електричному концепт-карі в 2017 році. Ця модель була витонченішою, більш орієнтованою на аеродинаміки, представницьким автомобілем із подвійним двигуном потужністю 670 к.с. та 4-м рівнем автономного водіння. Тоді він представив бачення бренду мобільності до 2030 року. 


motorcar.com.ua