Названо найбільш корисний чай на сніданок

29.04.2024   18:31    641

Більшість фахівців в області здорового харчування сходиться на думці, що сніданок – найголовніший прийом їжі. Саме від нього залежить загальне самопочуття людини і його працездатність протягом усього дня. Однією з основних складових сніданку по праву вважається чай.


На сьогоднішній день існує велика кількість досліджень, які довели користь зеленого чаю. Однак тепер вчені радять звернути увагу і на трав’яний напій з лемонграсу. Він володіє не тільки освіжаючим цитрусовим смаком, але і різними перевагами для здоров’я. У числі його головних бонусів-протизапальні та антимікробні властивості.

Останні новини:  В яких випадках природними ліками може бути просто чай

Поліпшення роботи мозку

В ході недавнього дослідження фахівці проаналізували вплив лемонграсу на здоров’я мозку. У своєму експерименті вони використовували мишей з амнезією, викликаної алкалоїдом скополаміном. Вчені давали трьом групам гризунів 25, 50 або 100 мг екстракту лимонної трави на кілограм ваги, який вводили до використання скополаміну.



Потім вони оцінювали функцію пам’яті, а також вимірювали біомаркери окисного стресу та активність ацетилхолінестерази в мозку. В результаті було виявлено, що лемонграс покращує пам’ять і загальну функцію органу. На думку вчених, екстракт лимонника може стати альтернативою ліків для лікування когнітивних дисфункцій.

Останні новини:  При яких хворобах не можна їсти черешню

Поліпшення здоров’я травної системи

Лемонграс корисний для здоров’я травної системи, оскільки багатий харчовими волокнами. Цей суперпродукт – потужний пребіотик, який допомагає відновити “хороші” бактерії в товстій кишці. Крім того, він містить цитраль – протимікробну сполуку, яка допомагає знищити «погані» мікроорганізми. Згідно з дослідженням, воно вбиває сальмонели і кишкову паличку, які вважаються найпоширенішими причинами гастроентериту. Крім цього, лемонграс можна використовувати при здутті живота, запорах, судомах, печії і нетравленні.