Китай готовий до автономних літаючих таксі: коли будуть перші польоти (відео)

30.04.2024   07:31    309

Автономне літаюче таксі EHang EH216-S – це перший eVTOL, який готовий до масового виробництва.

Пасажирський безпілотний електричний автомобіль із системою вертикальним злетом і посадкою (eVTOL) EHang EH216-S отримав дозвіл на серійне виробництво від Управління цивільної авіації Китаю (CAAC). Комерційні польоти заплановані на 2025 рік.


“Ми хочемо вивести на світовий ринок надійні безпілотні моделі eVTOL, тим самим пропонуючи кожному безпечні, автономні та екологічно чисті послуги повітряної мобільності”, – заявив Хуажі Ху, генеральний директор EHang.

Останні новини:  Вибухи в РФ: дрони масово атакували НПЗ в Туапсе, все палає - момент удару потрапив на відео

Багато компаній виробляють eVTOL, але поки що у них готові тільки прототипи для випробувальних польотів.



Сертифікат дає EHang добро на виробництво літаючих автомобілів, включно з пошуком сировини, управлінням ланцюжком постачань, контролем якості та тестуванням, а також післяпродажним ремонтом і технічним обслуговуванням – усе це підтверджують всебічні перевірки.

У жовтні 2023 року CAAC опублікувало План розвитку зеленого авіаційного виробництва (2023-2035), де експерти дали рекомендації щодо запуску пілотованого eVTOL у небо до 2025 року. Тож комерційний запуск EHang EH216-S теж очікується вже наступного року, повідомляє Live Science.



EHang EH216-S вперше анонсували у 2018 році. Це невеликий повністю електричний літак із системою вертикального зльоту та посадки. Він оснащений фюзеляжем із вуглецевого волокна, 16 пропелерами і 16 двигунами. Його крейсерська швидкість становить 100 км/год, а максимальна висота польоту близько 3 000 м.

Останні новини:  Баржа врізалася в міст у Техасі (відео)


cikavosti.com